, ,

VEIKLOS MENTORIUS

antradienis, rugpjūčio 01, 2017

kava ir pokalbiai

Mano valdose įsiviešpatavo dviejų savaičių pertrauka. Rugpjūtis bus darbingas ir iš kitos pusės, malonus - keliausiu į Lenkiją! Darbo nemažai, bet noras dalintis idėjomis ir patarimais vis stiprėja. O ypač dėl to, kad sulaukiau palaikymo iš žmogaus, kuris dievina bloginimą taip pat kaip ir aš.

Tad šiandien noriu pasikalbėti apie palaikymą. Visą laiką dirbant vienai (karts nuo karto padeda draugas) išugdžiau vienas lauke - karys taktiką. Įpratau dirbti, mąstyti, brainstorminti vienišai prie balto stalo. Pasitikėjimas savo jėgomis kartais viršija mano lūkesčius, bet! net stipriausiai laikantis savo pozicijos, būtina nepamiršti - visuomet reikia turėti suinteresuotą žmogų, kuris galėtų įvertinti mūsų idėjas ir visą įdarbį iš šalies. Tuomet bus paprasčiau kovoti su nesėkmėmis ar krizėmis, kurios kad ir nedidelės, bet mėgstančios užklupti tada, kai esi tam nepasiruošęs.

Dirbant vienai, pastebėjau trūkumą, kuris kartais trukdo judėti į priekį - tai susitapatinimas su veikla, kuri užima visą Tavo darbo dieną. Ši sinergija neleidžia įvertinti daugelių dalykų iš klientų pusės, iš tos pusės, kuri atsakinga už idėjų realizavimą / naudą. Kalbu apie žmogiškąjį išteklių, o ne verslo analizei skirtus įrankius. Ši susitapatinimo stadija trukdo kūrybai, tobulėjimui ir galop, visai plėtrai. 

kava ir pokalbiai

Vos pajutus dvejones dėl verslo reikalų, ieškojau sprendimų mintyse ir jos sufleravo - Tau reikia mentoriaus. Tai - žmogus, prilygstantis mokytojui, padedantis gyvenimo srityse, kurias norime pagerinti. Mentorius gali padėti kilti karjeros laiptais arba patarti tuomet, kai ieškome savęs, kai norime tapti kažkuo kitu, geresniu variantu. Į šį mokytoją galima kreiptis dėl idėjų, patarimų, kūrybinės pagalbos, įsitikinant, jog jis dirba panašioje industrijoje (arba yra tam tikros srities specialistas).

Mano mentoriu tapo draugė - Rūta, kuri dirba dizaino ir marketingo srityje. Ji sutiko padėti, išklausyti, jeigu norėsiu pasidalinti savo rūpesčiais dėl darbų ar idėjų. Svarbiausia, kreipsiuosi į ją tuomet, kai man reikės padrąsinimo, grįsto argumentais. Kadangi kalbėjome su Rūta apie palaikymą, nutarėme sudaryti užduočių planus, kuriuos galėtume vykdyti norint pasiekti tam tikrus asmeninius / profesinius tikslus. Mano atveju, šie tikslai susiję su Dievinu veikla. Tai bus šioks toks monitoriningas, realių veiksmų sekimas, procesų ir rezultatų aptarimas. Tai vienas iš mentoriaus pagalbos variantu, kas skatina veikti, kai atrodo, jog nebeturi jėgų ir motyvacijos. Todėl, šiuo įrašu noriu paskatinti Jus susirasti savo mentorių, jeigu jaučiate, jog Jums trūksta palaikymo. Ir tai turi būti žmogus, kuris supras Jūsų veiklos pobūdį ir turės patirties panašioje sferoje, nebūtinai toje pačioje. 

Galiu ir aš tapti Jūsų mentoriu, jeigu manote, kad galėčiau juo būti. Galiu atsakyti į rūpimus klausimus, jei reikės - patarsiu ir jeigu galėsiu - padėsiu. Nes aš žinau, kaip veikia baimė ir neužtikrintumas, šios emocijos mus valgo iš vidaus ir galų gale neleidžia mums gyliai kvėpuoti ir jaustis laimingiems. Tegul mentorius prisideda prie Jūsų laimės, nedidele, bet reikšminga pagalba. Ką manote?

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros