,

5 FAVORITAI IŠ ANKSTESNIŲ IKEA KOLEKCIJŲ

ketvirtadienis, rugpjūčio 24, 2017

ikea katalogas

Kai švedų prekybos tinklas - Ikea žengė į mūsų rinką, džiaugiausi, kad pagaliau galima bus gyventi padoriai, turėti baltų baldų ir atsikratyti sovietmiečio dvasios. Apėmė ir nerimo jausmas - ar nebūsime visi vienodi? Netapome tokiais. Po 4 metų mano estetikos suvokimas gerokai pakito, bet meilė Ikea nedingo. Ji įsisiūbavo. Atėjus naujam katalogui (vis delsiu ir laukiu TOS akimirkos jam vartyti), susimąsčiau - o kokie daiktai iš Ikea tobulai įsiliejo į mūsų naujus namus ir iki šiol džiugina...? Apie tai ir norėčiau šiandien pasikalbėti.

Tais laikais, kai planavau kelionę į Lenkiją su tikslu aplankyti minėtą švedų stebuklą, nespėjau nė mirktelėti, kaip Ikea filialas atsidūrė Vilniuje. Prasidėjo karštligė - kelionės į Ikea laukiau lyg atostogų, žymėjau kataloguose išsvajotus pirkinius ir laukiau dienos, kuomet pagaliau pakeisiu baldus savo kambaryje. O kai atėjo galimybė nuosaviems namams turėti, neabejojau, kad ši parduotuvė padės mums ir šiek tiek sutaupyti, ir apstatyti namus reikalingais, bet niekur kitur nerandamais daiktais. 

Ir iš kur toji meilė šiai parduotuvei? 

Mane žavi kas kartą atsirandantys nauji projektai su talentingais menininkais ir dizaineriais, kurie atneša šviežų požiūrį į objektus ir dizainą apskritai, pagyvindami interjero produkcijos pasiūlą. Ikea man taip pat patinka dėl liberalaus požiūrio tiek į klientą, tiek į dizainerius, su kuriais bendradarbiaujama. Kas kartą nusijuokiu, kai garsiai ir pašaipiai apšnekamas kainos ir kokybės santykis, asmeniškai niekada nesitikiu stebuklų. Man tinka paprasti sprendimai, nes jeigu noriu ko nors su charakteriu - žinau kur tokių dalykų rasti. Nepuolu į kraštutinumus, bet gavus galimybę sukurti jaukius namus - nepametu galvos ir Ikea dalykus derinu saikingai. Taigi, ką rekomenduočiau aš ir kokie yra mūsų namų favoritai iš senesnių kolekcijų arba esamų, sužinosite žemiau:

Berėmis veidrodis (nėra prekyboje)

Kai planavome vonios interjerą, žinojau vieną - neturėsime spintelės su veidrodžiu ir tikėtina, kad ieškosime apvalaus veidrodžio be rėmo. Pastebėjau, jog tokių veidrodžių buvo Ikea parduotuvėje, bet kol dar vyko remontai, neskubėjau pirkti tol, kol šių veidrodžių iš viso neliko. Laimei, nuojauta mane nuvedė į brokuotų ar su defektais esančių prekių skyrių, kur, buvo likę du veidrodžio likučiai sumažinta kaina. Tempiau jį per visą miestą tokia laiminga (taip, daiktai man suteikia laimės). Rekomenduočiau dar ir šiuos veidrodžius čia ir čia.

ikea veidrodis

RIBBA kvadratiniai rėmeliai nuotraukoms

Mano mėgstamiausi ir man jų vis negana. Rėmeliai turi 3 būdus, kaip galima būtų eksponuoti nuotraukas, atvirukus, piešinius ar daiktus. Galima rėminti nuotrauką kartu su pasportu, kitas variantas - dėti kūrinį arti stiklo, kad užimtų visą rėmo dalį. Taip pat, galime įdėti į šį rėmelį kokį nors daiktą, kurį norime išsaugoti kartu su kitais prisiminimais - daiktai eksponuojamas lyg virtinoje. Rekomenduočiau ir kitus rėmelius čia ir čia.

namų galerija

RIMFORSA planšetinio kompiuterio stovas

Maniau, kad svajonių virtuvei reikia geros buitinės technikos, bet po kurio laiko įsitikinau, kad man trūksta stovo planšetei ir knygoms. Receptų knygas aš dievinu, tad stengiuosi ne tik pirkti jas, bet ir gaminti iš jų. Žinoma, galiu apsieiti be stovo n-tajai knygai, bet kai knyga yra paguldyta, ji užima beveik visą stalviršį... Praktiška, sakyčiau, ir visai logiška. Nerekomenduočiau nieko kito.

stovas planšetiniam kompiuteriui

BEKVÄM taburetė - laipteliai

Nesu didelio ūgio, o metams bėgant jaučiuosi dar labiau mažėjanti. Pas tėvus esantis virtuvės komplektas, atrodo, ranka pasiekiamas ir smagus, o naujuose namuose viskas taip tolima ir taip aukštai, kad kas kartą reikia lipti ant kėdžių ir siekti ypatingos lėkštutės. Tai šitie laipteliai visko matę - laipiojome jais, sėdėjome ant jų, surikiuodavau ant jų dekoruotus puodelius ir laikiau savo rankinukus. Nepamainomi mūsų buityje, todėl nerekomenduočiau nieko kito.

ikea laipteliai

FRASERA viskio stiklinės (295.73 ml)

Sužavėjo šių stiklinių ornamentas ir tariau draugui - kada nors tokių tikrai turėsime! Ir kai ne už kalnų buvo draugo sesių apsilankymas pas mus, radę progą ir nuolaidą, prisipirkome šių stiklinių ir geriame iš jų  v i s k ą (nuo vandens iki laipsnių). Šiuo metu yra tik aukštos, 450 ml stiklinės čia.

ikea katalogas

Nors išskyriau tik 5 produktus, jų mūsų namuose yra daugiau, tik jie atlieka mažiau reikšmingas funkcijas, kaip pavyzdžiui: spintos. Neturime nei vieno stalo, kėdės ar minkšto baldo iš Ikea - šie baldai arba gaminami draugo, arba ilgai ieškomi ir randami kitose vietose. Tad, jeigu vis dar svarstote ar geri tie Ikea daiktai, jie tikrai geri! Nepaminėjau puikių peilių, pjaustymo lentelių, lempų, indų - kurie tikrai tenkina mūsų poreikius. O kokie yra Jūsų favoritai, kaip Jums šio tinklo produkcija? 

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros