,

KEPTOS BULVYTĖS

antradienis, rugpjūčio 29, 2017

KEPTOS BULVYTES

Jeigu reikėtų išvardinti maistą, be kurio man būtų nelengva, tai pasta, pica ir keptos bulvytės. Kad ir kaip stengčiausi sveikai valgyti, šita šventa trijulė būtinai pakiš man koją. Nors, makaronai ne toks jau ir nesveikas maistas (jei yra viso grūdo, kietų grūdų arba spelta kultūros), visa smagioji ir nesveikoji dalis būna - padažas ir ingredientai. O keptos arba french fries tipo bulvės visuomet begėdiškai viliodavo. Nuo praeitos savaitės galiu pasakyti, kad namuose keptos bulvės yra kažkas wow, vadinasi, panorėjus, galiu mėgautis savo comfort food susisukus į kokoną ant sofos! Šio recepto bulvytės minkštutės viduje, o išorėje labai traškios, rekomenduoju!

r e i k ė s

(porcija 2-3 žmonėms)

4-5 didelių bulvių
3 rozmarino šakelių
5 česnako skiltelių
2 šaukštai česnako miltelių (nebūtina)
druskos ir pipirų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Paruošiame orkaitę - į orkaitę įdedame padėklą su folija, ant kurio kepsime bulvytes, įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių. Visus prieskonius ir žoleles kartu su česnaku ir aliejumi sudedame į didelį maišelį, į kurį vėliau sudėsime bulves, maišelis turi būti sandariai užsidarantis (tiks ir šaldymui skirti maišeliai) arba užrišamas (turi būti tvirtas). Sudėjus ingredientus, papurtome maišelį, kad visi skoniai susimaišytų tarpusavyje.

Bulves supjaustome riekelėmis ir, arba šildome mikrobangų krosnelėje 5 min, arba sudedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu, įjungiame virti ir palaikome bulves  10 min. Po to, bulves reikėtų nukošti ir sudėti į maišelį su prieskoniais. Užriškite maišelį arba sandariai jį užspauskite ir papurtykite bulves, kad jos gerai susimaišytų su prieskoniais ir aliejumi. Turite matyti, kad kiekviena skiltelė yra aplipusi prieskoniais.

Palikite maišelį ramybėje 10 minučių, kad bulvytės įtrauktų visus kvapus ir skonius. Bulvytes kepame 30 min, praėjus 15 min., būtina apversti kiekvieną bulvytę ant kitos pusės,  kad visos tolygiai pasiskrudintų. Išsamų gamybos procesą galite pamatyti čia. Linkiu skanaus ir būtinai parašykite ar gaminote ir ar skanios išėjo!

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

1 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros