,

NAMŲ OOTD - NAMINIS MEGZTINIS

antradienis, liepos 11, 2017

megztinio sudėtis

Esu iš tų moterų, kurias reikia gaubti šiluma; esu iš tų, iš kurių neišgirsite: kaip karšta! esant 26 laipsnių temperatūrai. Man dažnai šąla galūnės, o kai ateina vasara - esu paskutinė, kuri nusivelka megztinį ir lieka su trumpomis rankovėmis. Mane reikėtų vesti karštos kavos, dovanoti šiltas kojines ir vasaros metu traukti iš spintos šiltus megztinius. 

Oras šiemet diktuoja šiek tiek ankstyvo rudens madą, tad neabejoju, jog gatvėse matote ne tik nuogas kojas, bet ir paltus ar kelių sluoksnių combo. Tad, šią vasarą jaučiuosi gyvendama pagal rudens ritmą ir vis gilyn įsispraudžiu į savo didelį naminį megztinį (su kuriuo kartais išbėgu iki parduotuvės). Didelis lyg švarkas megztinis, tai - lyg antra striukė, tik moteriškesnė ir daug jaukesnė. Mano oversized megztinis gelbėjo mane nuo šalčio kiekvieno sezono metu, bet labiausiai mėgstu jį nešioti po namus, kad jausčiausi žavinga.

Jaučiu didelę aistrą namų dekoravimui, tačiau ne ką mažesnę aistrą jaučiu ir dėvimiems naminiams drabužiams. Nenoriu atrodyti pavargusiai, net menkiausią tingumo emociją galima užkloti patogiais, mums patinkančiais, estetiškais rūbais. O jeigu Jums, kaip ir man, vasaros metu namuose vis dar vėsoka - ieškokite geros kokybės megztinio, su kuriuo nebūtų gėda išeiti į turgelį uogų, gražų ir ankstyvą sekmadienio rytą.

Norint, kad megztinis taptų draugu ne vienam sezonui, patariu gerai išstudijuoti megztinių sudėtį ir pažvelgti į savo įpročius. Renkantis šią aprangos dalį nepamirškite, kad su ja turite jaustis taip, lyg tai būtų Jūsų antra oda - skirkite laiko patikrinti drabužio patogumą. Šis spintos elementas turi būti puoselėjamas ir suteikiantis Jums žavesio, tai turi būti jaukumo ir moteriškumo simbolis.

Mano megztinis, kurį dažniau nešioju namuose, yra iš serijos - meilė iš pirmo žvilgsnio. Jis nėra tinkamos sudėties, jam trūksta sagų, bet vistiek jį mėgstu už koketiškai nusmunkantį petį, dideles kišenes (kuriose telpa knygos), spalvą bei mezginio raštą. Jo sudėtis: 90% akrilo ir 10% vilnos - tačiau, tegul Jūsų neapgauna kruopelytė vilnos, kadangi šiuo atveju, negausite iš jos pakankamai šilumos. Megztinis, turintis savyje vien akrilo pluoštą greitai susinešioja, susiburbuliuoja, praranda savo prekinę išvaizdą, nešildo, nekvėpuoja ir elektrizuojasi. 

Jeigu norite komforto ir kokybės, reikėtų atsižvelgti į kelis esminius dalykus - kuriam sezonui renkatės megztinį ir kokiai paskirčiai. Jeigu tai bus romantiškų vakarų palydovas Jūsų namų terasoje - galite rinktis šiltesnius variantus (pavyzdžiui - su vilna), o jeigu ieškote lengvo megztinio, kurį lengvai ir užsimesite ant pečių eidamos pasivaikščioti šiltesnę dieną - rekomenduoju lengvesnį pluoštą (pavyzdžiui - medvilnę).

idealus megztinis

Ieškodama idealaus megztinio (o tokio vis dar ieškau), atkreipčiau dėmesį į jo tipą - priglundantis, oversized, ilgas, trumpas, su nuleista rankovių sritimi, švarko tipo, su platėjančiomis rankovėmis ar kaip tik su siaurėjančiomis, be sagų, su sagomis, su dirželiu, laisvo kritimo, su kišenėmis, su apykakle, raštuotas, lygaus rašto, su papildomomis aplikacijomis ar papuošimais. Ir tik po to pasitikrinčiau, ką gali atskleisti išrinkto megztinio sudėtis.

Drabužių sudėtis, tai - rodiklis, kuriuo remiantis galima sąmoningai išsirinkti kokybišką drabužį - pagamintą iš natūralių pluoštų. Siūlyčiau ieškoti sudėtyje magiškų žodžių: vilna (avies, kašmyro, aplakos, merino, mohero) ir Woolmark (aukštos kokybės new wool sertifikatą turintis gamintojas). Renkantis vilnonį megztinį, žinoma, geriausia yra pačiupti 100% vilnos (kokybiška vilna negriaužia odos, tačiau visuomet tikrinkite vilnos švelnumą) grožį. Jeigu pastebėsite, jog vilna derinama su poliamidu santykiu - 80% vilnos ir 20% poliamido - neapsiriksite nusipirkę ir šį drabužį, poliamidas suteiks drabužiui tvirtumo.

Šiltesniam sezonui - puikiu deriniu bus medvilniniai ir viskoziniai megztiniai. Na, o jeigu vis tik megztinis turi akrilo, o likusi sudėtis natūrali - rinkitės megztinį, kuriame yra kuo mažiau akrilo santykiu su kitais pluoštais. Jeigu norite įsigyti iš dalies vilnonį megztinį, kurio sudėtyje yra papildomų pluoštų (natūralių arba sintetinių), vilnos turi būti ne mažiau nei 50% visos sudėties.

megztinio sudėtis

Kalbant apie tokių megztinių išvaizdą - jeigu manote, jog plonas kašmyrinis megztukas nesušildys Jūsų taip gerai, kaip tai galėtų padaryti akrilinis su papildomais natūraliais pluoštais - klystate. Aukštesnės kokybės vilna yra žymiai šiltesnė nei storiausias akrilinis megztinis. Norint rasti perliukų, peržiūrėkite vietinių parduotuvių asortimentą, patikrinkite ką siūlo vyrų skyriuje, nusiteikite aplankyti ir aukštesnės kokybės parduotuves arba pasitaikius progai, ieškokite savo idealaus varianto kelionių metu.

Kalbėdama apie megztinius, jaučiu nostalgiją jaukiems ir šiltiems dalykams, nes kaip ir minėjau - megztinis gali tapti mūsų namų jaukumo simboliu, su kuriuo bus gera būti moterimis.

P.S. Jeigu žinote, kur galima sumedžioti kokybiškų megztinių, pasidalinkite šia informacija. Man taip pat bus įdomu sužinoti apie Jūsų santykius su megztiniais.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

12 komentarai

  1. Ech, taip pat ieškau to tobulo megztinio :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsakymai
    1. Ilgai :( ir ne kaip sekas... Tai laukiu rekomendacijų kur ieškoti taip pat! :D

      Panaikinti
    2. Tai kaip sako Monika žemiau - išeitis visada yra! Buvau patikrinti megztinius iš kitų rankų - labai žieminių neradau, bet su gera sudėtimi ir gerai atrodančius - taip! :) O kas ieško, tas galop - randa! Linkiu sėkmės :)))

      Panaikinti
    3. Ačiū :) O Monikos rašinys labai geras!

      Panaikinti
  3. Labai patinka Benetton vilnoniai megztiniai, 100 proc vilna, ir kaina, kaip už tokią sudėtį yra tikrai šauni :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, miela Živile! Prie progos būtinai patikrinsiu. Dažniausiai pasitaikinti problema su megztiniais, tai kaip jie atrodo - dideli turi būti su kišenėmis ir sagomis, o tie trumpi - būtinai su sagomis :)) Todėl sunkiau rasti idealų...

      Panaikinti
  4. Esu visiškai šaltakraujė, kaip ir Tu, Viktorija! Viskas, ką parašei pradžioje, man labai labai pažįstama :) Aš su megztiniais taip pat turiu rimtą santykį, o kadangi už viską labiau vertinu natūralų pluoštą, į jokius kitokius, kaip tik vilnonius, nelendu. Žinoma, 100% vilna ne visada yra geriausias variantas, nesibodžiu sintetinių priemaišų, bet visada žiūriu, kad vilnos bei kitų natūralių siūlų būtų daugiau, nei pusė. O megztiniais apsirūpinu iš trijų nepakeičiamų vietų: 1."Gausų" ir kaimo turgelių, iš kur perku merino, alpakos, kašmyro megztinius (tiksliau, mama apiperka, nes jos hobis yra kuistukai :)). Būna, kad atranda idealios būklės kašmyro, kuris atrodo, kaip naujas, bet senovinė etiketė sako, kad jam daaaug metų. Su mama juokaujam, kad kažkas labai labai taupė, gal tik į sekmadienio mišias ėjo ir štai, pritaupė tokioms, kaip mes :))) Mama yra ir tokių radusi, kur niekaip negalėjo išplauti kvepalų, spėju, tikro parfumo. Kai kuriuos megztinius perka tik dėl siūlų (teko rasti xxl megztinį iš alpakos su šilku), tai tokius išsiardo ir panaudoja naujiems modeliams. Kašmyrais ir merinais apiperka ne tik mane, bet ir tėtį, mano abi seses, net mano vyrą ir sūnelį :)) Tai čia yra super! Eco, enviromentaly friendly slow fashion, kuri dar ir teikia džiaugsmo ir sutaupo pinigų (žinoma, tiek kašmyrų iš prabangių parduotuvių neprisipirktum). 2. Mezga mano teta su mašina. Tai pas ją,priėjus nemenką eilę, galima nusimegzti kažką "dizaineriško", minimalistinio, iš kokybiškų siūlų. Mano sesuo Marija pas ją mezgasi megstukus-apsiaustukus ir pardavinėja Moustache boutique :) Ir 3. turim tokią aštuoniasdešimtmetę mezgėją, kuri geba numegzti megztuką iš pinteresto paveiksliuko (tiesa, paskutiniu metu kartais ir nebepavyksta pataikyti šimtaprocentaliai), bet per sezoną bent porą kartų pas ją užsuku.

    Taigi reziumuojant mano ilgą komentarą, labai siūlau kokybiškų megztukų pažvejoti dėvėtų rūbų parduotuvėse ir susirasti kokią mezgėją, kuri numegztų bet kokį norimą modelį iš individualiai išsirinktų siūlų. Ir orginalu, ir ekologiška, ir džiaugsmas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Monika! Tavo megztinių istorija kaip iš pasakos :)) ir rask tokių būdų megztiniams gauti :D Mano mezgėjos yra teta ir močiutė, tad anksčiau gerų megztinių netrūko. Dabar nesinori užkrauti tokią naštą joms, nes reikalavimai mano per dideli :)) Bet ačiū labai už komentarą, medžiosiu visur!

      Panaikinti
  5. Megztinis labai gražus, tik neišdavei iš kur! O ir pati kaip žaviai atrodai! Siunčiu linkėjimus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Ugne! Jis iš H&M, bet kaip ir sakiau - ne per geriausios kokybės. Bet vistiek mylimas :))

      Panaikinti
  6. Pas mane neseniai buvo postas apie mėgstamiausią-naujausią megztuką😊

    AtsakytiPanaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros