,

MORKŲ PYRAGAS

trečiadienis, rugsėjo 06, 2017


morkų pyragas

- Sutarkuosiu morkas, - sako man draugas, o aš džiaugsmingai sušunku: bus morkų pyragas! Kepu jį jau kelis metus ir vis tiek neatsimenu ingredientų, proporcijų, o ypač - skaičių. Pirmą sykį paragavau šio pyrago pačią pirmą dieną universitete, per grupiokų susitikimą (vaišino grupiokė). Kai sužinojau, iš ko pagamintas pyragas - buvau nusiteikusi skeptiškai, tačiau jis nėra sveikuoliškas, bet užtat velniškai skanus.

Ir kai praeitą savaitę netyčia radau, visko mačiusį lapelį su morkų pyrago receptu, nutariau - viskas, gana, atėjo laikas virtualiam receptui. O draugas, pamatęs tą lapelį, sunerimo: pasidėk Tu jį kur nors, o tai pamesi... Ir jis teisus, nes kai prireiks, ilgai ieškosiu to lapelio, tad neketinu išbraukti šio pyrago iš savo gyvenimo, o Jums - rekomenduoju išbandyti!

r e i k ė s

(telpa į 23x23 cm kepimo indą)

3 - 4 morkų
2 šaukštų aliejaus (tiks bet kuris)
100 sviesto
1 puodelio (250 ml) cukraus
2 kiaušinių
2 puodelių kvietinių miltų
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
pusės arbatinio šaukštelio sutarkuotos citrinos žievelės
pusės arbatinio šaukštelio cinamono
sauja riešutų (geriausiai tinkantys: migdolai arba žemės riešutai)

Pirmiausia, sutarkuojame morkas, kurias vėliau sumaišome su aliejumi. Tuo tarpu išlydome sviestą ir kai jis bus kambario temperatūros, perpilame į didelį indą. Į sviestą įmušame du kiaušinius, sudedame cinamoną, citrinos žievelę ir cukrų - išmaišome. Suberiame morkas (ne visas iš karto, dėkite po šaukštą ar porą, gerai įmaišykite). 

Galima paskrudinti riešutus, kad nuo jų atšoktų luobelės, taip pat, pakepinus riešutus, suintensyvėja jų skonis (tačiau, tiks ir nekepinti riešutai). Toliau, persijojame miltus kartu su kepimo milteliais į visą masę (iš karto neberkite visų miltų, stebėkite, kokia bus tešlos konsistencija, ji turi būti grietinės tirštumo). Viską gerai išmaišius, supilame tešlą į formą ir kepame 40 min. 180 laipsnių.

morkų pyragas

Turi gautis purus, skanus, tamsiai oranžinės spalvos pyragas, kurį galima apibarstyti cukraus pudra arba išdekoruoti jį kaip nors įmantriau. Šį receptą radau internete, tikiuosi patiks ir Jums, lauksiu atsiliepimų!

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros