,

ŠIUO METU DIEVINU | 8

trečiadienis, kovo 21, 2018

skaitymas

Rašau šį įrašą besimaudanti saulėje. Pagaliau (galbūt) ateis saulėti ir šilti orai. Kartais netgi skauda pečius nešioti sunkius šarvus ir atsibosta elektrizuojanti plaukus kepurė su bumbuliuku. Norisi gyliau įkvėpti ir nebedrebėti einant nuo parduotuvės namo. Nors ne, nėra taip jau blogai, jei į savo dienotvarkę įtrauki malonias veiklas, nuo šalčio apsaugančius dalykus ir šiltus drabužius.

Geriausiu dalyku, kuris sušildo bet kokiu oru yra - šilta arbata / kava ir knygos puslapiai. Nesu tikra ar tarp Jūsų yra tokių, kurie nemėgsta skaityti, tačiau tikiu, kad knygos yra slow living koncepcijos vienas iš komponentų. Esu tikra, kad apskritai skaitymas priskiriamas prie lėto gyvenimo, kuomet skaitant - sustoja laikas. Gal net nesvarbu ką skaitai - rankraštį, knygą ar kokį intelektualų (su daugiau straipsnių ar interviu) žurnalą, o gal - blogo įrašą. Ar reikėtų šitaip dažnai kalbėti apie skaitymą? Manau, kad taip. Nes knygos, tai - vaistai, nuo nemigos, nuo sudaužytos širdies, nuobodulio ar nerimo. Todėl, šiame Šiuo Metu Dievinu įraše Jūs ir vėl rasite vieną iš dievinamų dalykų - knygų skaitymą. O beje, šiuo metu vyksta akcijos knygoms tiek Vaga, tiek Pegasas knygynuose, tad, kviečiu mėgautis. 

Augalų sodinimas / persodinimas

Draugo mama priminė, o Ikea paantrino, jog dabar yra pats metas (jaunatis) lepinti kambarinius augalus iki kovo 24 d. Aš jau pasiruošiau - parsitempiau naujų vazonų, įsigijau naują augalą, prisipirkau žemių ir drenažo; netgi prieskonines žoles sugalvojau sodinti! Nusimato sodininkės darbai. Pastebėjau, jog ši veikla, tai dar vienas užsiėmimas galintis būti mano malonumų dėžėje arba kitaip - slow malonumų sąraše. Ir žinote, nekantrauju pradėti! Turime augalų, kurie nuo pat pirmųjų dienų stovi plastikiniuose vazonėliuose (gėda prisipažinti), bet su vazonais toks sunkus reikalas - nerandu gražių ar originalių, įdomių formų ar dydžių. Tenka išlaukti akimirkos, kol rasi ką nors tinkamo... O kai pasižiūri į rankų darbo gaminamus vazonus užsienyje, akys prisikaupia laimės ašarų... Na, bet, gana apie liūdnus dalykus, kviečiu pasitikti pavasarį ne tik su nauju paltu ar pan., bet ir su pasipuošusiais augalais.

augalų persodinimas

Forever Living | Aloe Vera lūpų pieštukas 

Nesu iš tų, kurioms naujų grožio priemonių reikia kas mėnesį. Pasidažau, kai išeinu į žmones - jaučiuosi susitvarkiusi, jaučianti pagarbą aplinkiniams, pasitempusi. Ir to man pakanka. Tačiau šiemet susidūriau su gan nepatogia situacija, kai lūpos pradėjo šaukti - padėk. Visą žiemos laikotarpį kenčiau nuo išsausėjusių ir suskilinėjusių lūpų, kol į mano akiratį pateko stebuklingas lūpų pieštukas su alavijais. Nukopijuosiu Jums informaciją, kurią rasite prie šio produkto aprašymo: pagamintas alavijų pagrindu (ne vazelino), drėkina ir maitina lūpas, padeda išvengti lūpų kampučių skilinėjimo, greitai ir gerai susigeria, todėl galima naudoti ir lūpų dažus, saugo nuo žalingo aplinkos poveikio, mažina herpio atsiradimo tikimybę, pirmos pagalbos pieštukas lengvai susižeidus buityjeVisos lūpų pieštuko savybės gaunamos sudėtyje suderinus alaviją, jojoba aliejų ir kitas naudingas medžiagas. Kadangi šis pieštukas gelbėja mane, tikiu, kad išgelbės dar ne vieną, rekomenduoju.

forever living lūpų pieštukas


Goodreads | Skaitymo Sekimas

Kalbant apie knygų skaitymą, neseniai viena iš skaitytojų manęs paklausė ar turiu Goodreads paskyrą (knygų skaitymo sekimo svetainė). Pagalvojau, kad visai būtų naudinga pasidalinti savo profiliu ir su Jumis, jis čia. Vis pamiršdavau atnaujinti šią elektroninę knygų biblioteką, o sekti skaitymo progresą yra labai naudinga; taip pat smagu sekti sugalvotus iššūkius (šioje svetainėje galite sau iškelti metų skaitymo iššūkį: reading challenge). Šiemet pirmą kartą pradėjau metų iššūkį - noriu perskaityti 10 knygų. Nežinau ar šiuo metu esu stipri knygų skaityme (paauglystėje buvau knygų graužike). Daug skaitau internete, o knygoms laiko nebelieka... Tad, norint atitraukti save nuo ekrano ir skirti laiko knygų uostymui (ir skaitymui taip pat), reikėtų imtis priemonių, viena jų - kelti sau iššūkius ir sekti juos. Svarbu, kad šie iššūkiai būtų realūs ir įgyvendinami, neįspraudžiant savęs į rėmus. Galbūt perskaičius numatytą skaičių knygų, pradėsiu dar vieną iššūkį, o gal užteks ir tiek. Kadangi turiu nemažai pradėtų ir nepabaigtų knygų, toks iššūkis bus paskatinimu greičiau jas perskaityti.

skaitymas

Na ir puikus scenarijus gaunasi - pasitepame lūpas jas apsaugančiu lūpų pieštuku, apsimetame sodininku, persodiname, pasodiname mylimus augalus ir tada, atokvėpiui - pasidarome kavos ar arbatos, ir, atsisėdame tarp augalų paskaityti. Tikra slow akimirka. O kaip pavasarį laiką leidžiate Jūs?

ŠIUO METU DIEVINU - tema iš kategorijos NAMAI, apimanti dalykus (daiktus, produktus, akimirkas) mūsų namams ir mums patiems, kuriuos atrandu, dievinu ir rekomenduoju. Tikiuosi, kad kai kurie radiniai sulauks ir Jūsų simpatijų, o galbūt tai bus proga diskusijai ir naujoms pažintims.

Palaikome ryšį! Tinklaraštį galite sekti per Bloglovin, taip pat kviečiu į Instagram bei Facebook grupę, skirtą šio tinklaraščio skaitytojams ir tiems, kas nori prisijaukinti lėtą gyvenimo būdą.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

2 komentarai

  1. "Nes knygos, tai - vaistai, nuo nemigos, nuo sudaužytos širdies, nuobodulio ar nerimo" - Viktorija, kaip taikliai pasakei.

    Beja, kokius žurnalus ar kitus leidinius skaitai ir galėtum parekomenduoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Giedre, šitą citatą matyt panaudosiu savo galerijai ar pan. :))

      Šiaip žurnalai lenkų k., tai vargu ar ką galėčiau rekomenduoti...

      Panaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros