,

PASTA ALLA CARBONARA

penktadienis, rugsėjo 22, 2017

makaronai carbonara

Man regis turėjau gimti kokiame nors jaukiame Italijos regione, su picos gabalėliu vienoje rankoje ir su šakute spagečių makaronų kitoje. Jeigu neturiu idėjų pietums, visada yra makaronai - spaghetti arba tagliatelle su pomidorais. Retai kada pavykdavo, kad makaronai būtų sultingi, padengti švelniu padažu, kol susipažinau su pasta alla carbonara - spagečiai su bekonu.

Kaip mano Rūta sako - šis patiekalas tik ypatingai progai. Iš tikrųjų ji turėjo omeny jo maistinę vertę ir riebių ingredientų kiekį - tai sunkus ir riebus maistas, kuriuo mėgautis reikia atsargiai. Makaronai pagal šį receptą gaunasi tokie švelnūs, lyg šilkiniai, o šoninės gabaliukai papildo savo salstelėjusiu skoniu visą šią istoriją. Ilgai nepristatinėsiu, bet šie makaronai kaip mat turi daug jaukaus padažo, kurio dėka patiekalas išeina sultingas ir labai skanus, sakykime - neužmirštamas.

r e i k ė s
(4 asmenims)
280 g spagečių makaronų
šoninės (kiekį rinkitės pagal skonį)
1 kiaušinio
3 kiaušinio trynių
Parmezano sūrio (tiks ir kitoks kietasis sūris)
pipirų ir druskos
2 česnako skiltelių
6 šaukštų sviesto

Paruošiame vandenį makaronams virti - įdedame makaronus į verdantį vandenį ir pradedame pjaustyti norimą kiekį šoninės į nedidelius kubelius. Toliau, atskirame inde sudedame 3 trynius ir 1 visą kiaušinį, įberiame šiek tiek tarkuoto sūrio, įberiame žiupsnį pipirų ir druskos, bei viską suplakame iki vientisos masės. 

Įkaitiname keptuvę ir įdedame vieną didelį šaukštą sviesto, paskleidžiame sviestą po visą keptuvę ir truputį sutraiškius delnu česnaką, įmetame jį į keptuvę su sviestu. Kai česnako aromatas susimaišys su sviestu, suberiame keptuvę šoninės gabaliukus. Kai česnakas pradės keisti spalvą, išimame jį iš keptuvės ir toliau laukiame, kol šoninė šiek tiek paruduos. Kai šoninės gabaliukai pakeis pradės keisti spalvą, sudedame į keptuvę išvirusius makaronus (nenupilant vandens!), įpilame į šią masę samtį vandens nuo makaronų. Nuimame keptuvę nuo ugnies ir supilame į makaronus kiaušinių masę, gerai išmaišome, įpilame dar truputį makaronų nuoviro, išmaišome ir įdedame dar 3 nedidelius šaukštus sviesto, vėl viską išmaišome ir patiekiame su tarkuotu sūriu. Buon appetito!

Originalus receptas čia.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros