,

ĮSPŪDŽIAI IŠ „HEALTH“ RESTORANO*

antradienis, rugsėjo 12, 2017

health restoranas

Vasaros pabaigoje gavau kvietimą į pirmojo Lietuvoje subalansuoto maisto restorano Health atidarymą. Į atidarymą nespėjau, bet man buvo maloniai pasiūlyta apsilankyti kitą dieną. Užupio širdyje įsikūręs restoranas sukurstė mano smalsumą, tad nutariau išsiaiškinti kuo ypatingas yra šis restoranas, drąsiai skelbiantis apie savo vertybes - Health gimė iš mūsų pačių noro susikurti tobulą restoraną, kur galėtume valgyti be jokios sąžinės graužaties.

Kadangi vis bandau atrasti kelią į sveiką mitybą, manau, kad Health savininkų idėja yra sveikintina ir šviežia. Šis sumanymas kilo jaunai porai - Inetai Stankevičiūtei ir Audriui Sabaliauskui, kurie šiam žingsniui ryžosi vedami paprasčiausio poreikio - gauti restorane ne tik kokybiško maisto, bet ir subalansuotų patiekalų, kuriuose būtų teisingas baltymų, angliavandenių ir riebalų kiekis. Pasak Audriaus, idėja kilo tuomet, kai jis suvokė, jog sportuojantiems asmenimis maistas kavinėse yra per sunkus, nesveikas, o ir neretai būna sudėtinga surasti beveik idealiai subalansuotą vakarienės ar dienos pietų patiekalą. Tokiu atveju, belieka rinktis restoraną iš nišinių vietų - skirtų veganams ar vegetarams, bet sutikite, maisto ten gausime, o ar bus patenkinti visi mūsų skonio receptoriai, jeigu nepropaguojame šių mitybų? O ir ar nereikės po iškilmingos vakarienės trūkstamus angliavandenius kompensuoti namuose gamintu maistu?

health restoranasHealth restorano pasiūlymas susideda iš bazinių patiekalų, kurie atskleis virtuvės šefo ir restorano savininkų skonių koreliaciją ir, Susidėk pats meniu, kuris leis Jums improvizuoti ir sekti savo lėkštės balansą. Pagrindiniai meniu variantai leis susipažinti su restorano skonių palete, kokybiškais produktais ir restorano gamybos padažais bei pagardais. Susidėk pats koncepcija padės sudėlioti savo dienos meniu patiekalą iš žuvies, mėsos ir pienų produktų (1), daržovių (2), garnyro (3), sveikųjų riebalų (4) ir padažų. Prie kiekvieno pasirinkimo nurodytas produkto svoris (norma), tai gali būti aktualu tiems, kas nedrįsta lankytis restoranuose dėl dietologo nurodymų arba sportuojantiems bei propaguojantiems sveiką gyvenimo būdą.

health restoranas

Mano apsilankymas šiame restorane prasidėjo nuo išieškotų patiekalų ragavimo. Pirmą malonų ritmą vakarienei suteikė trinta žirnelių sriuba su ožkos sūrio pūtėsiu, kuri, regis, patenkino visus 5 skonius. Antru atradimu buvo keptas brandintas ožkos sūris su karamelizuota cikorija, patiektas kartu su mėlynųjų svogūnų ir obuolių džemu. Šis skonių trio pavergė savo sūrumu ir tuo pačiu, saldumu, o kadangi labai mėgstu uogienes ir džemus, buvau daugiau negu patenkinta! Pagrindiniu patiekalu buvo halumi sūrio riekelės, bolivinės balandos košė virta burokėlių sultyse, brokoliai, morkų kremas, minėtas svogūnų ir obuolių džemas ir džiovintų juodųjų alyvuogių trupiniai. Šis variantas neiššaukė didelės nuostabos, nors, atkreipiau dėmesį į švelnų morkų kremą ir tobulai pateiktus brokolius bei, mano favoritu tapusį, džemą. Paskutine vakarienės melodija buvo varškės tinginys, kuriame pasigedau saldumo (kaip įprasta būtų tinginiams) ir kuris buvo pateiktas su uogų ir mangų džemu. Skonių sodrumas kiek prigeso ties dviem paskutiniaisiais patiekalais, tačiau tai individualus potyris, kurį jautė mano, saldumo ištroškę, receptoriai. Nepaisant to, mano širdis džiaugėsi, nes buvo skanu ir įdomu, kad ir kaip banaliai tai skambėtų.

health restoranas

Ar rekomenduočiau? Siūlyčiau išbandyti susidėk pats galimybę, o norint kažko ypatingo - ragauti šefo kurtus stebuklus iš pagrindinio meniu. Savo žvilgsnį sutelkiau ne tik į maistą, bet ir į indus, kuriuose šis maistas atgyja. Lėkštės ir puodeliai yra rankų darbo iš rutrut keramikos studijos, kas man, estetei ir tokių indų mėgėjai - apčiuopiama palaima. Interjeras - prigesintų spalvų, natūralių medžiagų, bet to ir buvo siekiama, išgryninant maisto skonį, jo spalvų paletę ir potyrius. 

Ačiū Health už galimybę ragauti kažką naujo!

health restoranas

P.S. Cukrinė su dviems skyriais rudam cukrui ir saldikliui - genialu.

* Šis įrašas inicijuotas dėl Health restorano pakvietimo į degustacinę vakarienę. Tekste išreikšta subjektyvi autorės nuomonė. 

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros