,

BANANŲ DUONA

antradienis, rugsėjo 26, 2017

bananų duona

Mama vis juokauja - ne duona čia, o pyragas. Kur Tu matei tiek cukraus duonoje? Nors mūsų duonos rinka didžiąja dalimi saldinta, ši duona - pyragas gali būti tikru fejerverku. Fejerverkais mėgautis galima, bet tik ypatingomis akimirkomis arba tada, kai Tavo bananų spalva iš simpatiškos geltonos keičiasi į juodą.

Esu pasakojusi Instagrame, kad bananų duona tai išsigelbėjimas, kai namuose prisikaupė gerokai sunokusių bananų. Man gaila išmetamo maisto, tad kodėl jo nepanaudojus geriems tikslams? O ypač, kai visata Tau tyčia atsiunčia bananų duonos receptą vakarą prieš klausimą - ką daryti su tiek bananų? Rekomenduoju šį receptą išbandyti tiems, kas mėgsta saldžiai, ir tiems, kas moka subalansuoti cukraus ir bananų kiekį tešloje (jei pasakysite kaip sumažinti cukraus kiekį duonoje neprarandant tešlos turinio, būsiu dėkinga!). O didžiausiu pliusu yra tai, kad šiame recepte daug graikinių riešutų! 

r e i k ė s

3-4 sunokusių bananų
200 g cukraus (tikrai galima dėti mažiau)
220 g miltų
30 g avižų miltų
100 g sviesto
2 kiaušinių
200 g graikinių riešutų
1 šaukštelis kepimo miltelių
pusė arbatinio šaukštelio druskos

Sviestą išlydome ir kai jis bus kambario temperatūros - įmušame du kiaušinius ir gerai išmaišome. Kitame inde suminkome visus bananus ir sumaišome su cukrumi. Paskrudiname riešutus ir nesmulkiai sukapojame. Įkaitiname orkaitę iki 175°, formą, kurioje kepsime (gali būti pailga, skirta keksams) ištepame sviestu ir apibarstome miltais. Vėliau, dar kitame inde sumaišome visus sausus produktus: abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius. Tuomet, į šią masę supilame sviestą su kiaušiniais, gerai išmaišome. Įmaišome bananų masę ir galop, suberiame riešutus, išmaišome ir perpilame į formą. Kepame 40-50 min. priklausomai, nuo to, kiek įdėjome bananų. Jeigu turime 4 didelius bananus, gali būti, jog duoną reikės kepti apie valandą. 

bananų pyragas

Aš šią duoną mėgstu laikyti šaldytuve, suvyniotą į maistinę plėvelę, o vėliau paskrudinti duoną skrudintuve ir valgyti su sviestu. Tikiuosi, šis receptas paskatins Jus eksperimentuoti su šia duona ir atrasti būdų, kaip būtų galima šį pyragą vartoti su kuo mažiau cukraus. Skanaus!

Originalus receptas čia.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros