,

ŠIUO METU DIEVINU | 9

ketvirtadienis, gegužės 17, 2018

NAMAI

Internete ūžiant vartojiškumo mažinimo akcijoms, spintos kapsulėms ir kt., norisi kalbėti apie daiktų mažinimą, kokybiškus pasirinkimus, apgavotus sprendimus. Na, sutikite, lankotės čia dėl įdomių skaitinių, juokelių tarp eilučių, patarimų bei rekomendacijų. Pastarasis punktas yra itin griežtai kontroliuojamas, na, kad žinote, nepradėtų keistis Jūsų pirkimo įpročiai (į minusą).

Tad, ilgą laiką testuojant turimus produktus, nutariau pagaliau pasidalinti gėriais, kurie atstovauja mano vertybes ir skonį, žinoma. Tai ar pasiilgote rekomendacijų? Aš - net labai, bet džiaugiuosi, kad per dviejų mėnesių pertrauką ne taip ir daug prisikaupė daiktų. Šį kartą mano rekomendacijos yra vėl gi, orientuotos į sąmoningą vartojimą, (neatsiliekame nuo tendencijų), sveikatą ir grožį. Pradėsiu nuo sveikatos.

Knyga | Fitonika  Marilyn Diamond,  Donald Burton Schnell

Esu kaip tas išsigandęs žvėrelis, kuris bėgioja iš kampo, į kampą ir nežino kurį kelią pasirinkti. Taip yra ir su mano mityba. Nesu veganė, vegetarė ar alergiška gliutenui (tikiuosi), turiu tam tikrų silpnų vietų, kurios laikui bėgant, negerai maitinantis - pasirodo visu gražumu. Esu linkusi į apkūnumą, tad stengiuosi išlaikyti tas formas, kurias man padovanojo gamta ir aišku, ne visuomet sekasi. Dievinu picas, kavą, makaronus ir prancūziškus ragelius, ką jau kalbėti apie naminius pyragus bei šokoladinį pudingą... Visuomet randu ką paskaityti apie sveikatą ir nepraleidžiu progos susimąstyti ir keisti savo bloguosius įpročius. Šį kartą Fitonika knygą įsigijo Rūta, perskaičius ir pasakius, kad knyga gera, paskolino ją man. O aš pasinėriau. Knyga apie fermentus ir jų poveikį, bei jų trūkumo padarinius. Apie vaisius ir daržoves, kurias valgyti turime kuo dažniau. Ši filosofija man patiko, bet kaip ir visuomet, atrinkite informaciją, nepasikliaukite viskuo, kas rašoma, juk mūsų organizmai yra skirtingi. Tad, jeigu domina - kodėl turime mažiau valgyti perdirbto maisto ir savo racioną papildyti fermentuotu maistu, knyga Jums. O aš nusipirkau šią knygą ir sau, ir draugo mamai.

fitonika knyga

Aliejus makiažui valyti | Uoga Uoga 

Kaip jau ne kartą minėjau, manęs nepamatysi kosmetikos parduotuvėse taip dažnai, kaip pavyzdžiui - rūbų parduotuvėse. Manęs faktiškai nedomina populiarioji kosmetika, visuomet ieškau rekomendacijų, skaitau blogus ir tik tada perku kosmetiką. Stengiuosi pirkti apgalvotai ir dažytis produktais, kurie nekenkia sveikatai, tačiau pavadinti mano kosmetinės turinį - natūralios kosmetikos oaze būtų dar anksti. Tačiau, didesnį dėmesį teikiu demakiažo priemonėms. Esu girdėjusi daug įvairių nuomonių dėl aliejaus veido makiažui valyti - vieni sako, po to būtina nuvalyti veidą toniku ar pan., kiti sako - nebūtina, tegul oda pasilepina aliejumi. Taigi, mano favoritu iš aliejų veidui kol kas yra Uoga Uoga prekinio ženklo ekologiškas maitinamasis aliejus su migdolų ir apelsinų aliejais (tinka ir jautriai odai). Naudoju jau 3- buteliuką ir oda po šių procedūrų būna tokia miela! Tik aliejų reikia užlašinti ant sudrėkinto vatos gabaliuko, kad būtų galima gerai nuvalyti tiek veido odą, tiek akių zoną. Dar vienas geras triukas, padėsiantis mūsų odai jaustis gerai, po prausimosi - nesivalykite odos nei rankšluosčiu, nei servetėlėmis, tegul ji išdžiūsta pati.

UOGA UOGA ALIEJUS


Gertuvė | Flying Tiger

Kadangi po truputį taisau savo sveikatą, noriu save ištreniruoti gerti kuo daugiau vandens. Namuose tai maždaug įveikiama, tačiau, kai išeinu į ilgai trunkančius pasimatymus su draugėmis, ranka siekia parduotuvinio vandens. Šitaip neracionaliai išleidžiu pinigus plastikiniams buteliams, na netausoju gamtos, jeigu atvirai. Tad, nutariau liautis nesąmoningai elgtis ir susiplanavau įsigyti patogią gertuvę. Pirma gertuvė irgi buvo iš Tiger, tačiau plastikinė (be bpa) ir mažesnio tūrio (300 ml), o naujoji yra stiklinė ir yra 500 ml tūrio. Nors stiklinė sunkesnė, kažkaip vis dėlto maloniau iš jos gerti ir jos dizainas puikus. Dehidratacijai ir plastikinių butelių pirkimui - Ne :)


VANDENS GERTUVĖ

Beje, Fitonika knygoje yra receptų, o Uoga Uoga - jeigu nieko nepainioju, priima pasibaigusios produkcijos buteliukus, tuomet galima grąžinti tuščią buteliuką ir gauti nuolaidą. Gertuvė kainuoja 4€. Ar kuri nors iš rekomendacijų tapo Jums atradimu? O galbūt turite ką man ir kitiems rekomenduoti? Rašykite komentaruose!

ŠIUO METU DIEVINU - tema iš kategorijos NAMAI, apimanti dalykus (daiktus, produktus, akimirkas) mūsų namams ir mums patiems, kuriuos atrandu, dievinu ir rekomenduoju. Tikiuosi, kad kai kurie radiniai sulauks ir Jūsų simpatijų, o galbūt tai bus proga diskusijai ir naujoms pažintims.

Palaikome ryšį! Tinklaraštį galite sekti per Bloglovin, taip pat kviečiu į Instagram bei Facebook grupę, skirtą šio tinklaraščio skaitytojams ir tiems, kas nori prisijaukinti lėtą gyvenimo būdą.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros