, , ,

CAPSULE WARDROBE | SPINTOS KAPSULĖ

trečiadienis, gegužės 02, 2018


Too many clothes and nothing to wear.
Impulse buying.
Styling problems.

Kai kas mėnesį leisdavau pinigus impulsyviems rūbų pirkiniams, buvo sakoma: juk Tu moteris ir Tau reikia daug drabužių! O geriau būtų sakę, moterie - pristabdyk! Man gi reikia fejerverkų, kurie atspindi stiliuje, man reikia paguodos, kurią randu apsipirkimo procese bei malonumo, kad gaunu dovanų (kai kurjeris atveža siuntas). Palaikiau fast fashion (liet. greitąją madą), skatinau pirkimus ir prisidėjau prie iškreiptos pasiūlos formavimo. Ir vis tiek nešiojau tuos pačius derinius, į kuriuos tik karts nuo karto (labai retai) integruodavau vieną iš daugelio naujų rūbų. 

Nešiojausi savo rankinuke ne tik piniginę, paruoštą spontaniškiems pirkiniams, bet ir vidinį nerimą - nekontroliuoju savo spintos. Ak tas marketingas ir greita mada! O kaip ta mūsų klasika - turiu tiek daug drabužių, bet neturiu kuo apsirengti? Monologams nebuvo galo, kol vieną lemtingą dieną nusprendžiau tai išspręsti.

Pradėjau nuo spintos revizijos. Pristabdžiau save ir skyriau pakankamai laiko susipažinimui su nauja spintos filosofija – spintos kapsule. Nors atrodo, kad kiekviena moteris turi savo mini kapsulės spintą, kurioje yra saugūs ir dažniausiai nešiojami rūbų deriniai, likusi spintos dalis liūdi. Drabužiai buvo įsigyti neatsižvelgiant į tai, ar bus galima juos derinti tarpusavyje. Todėl verta investuoti laiką spintos analizei, kad su ramia širdimi galima būtų surūšiuoti turimus drabužius, ieškoti spintoje naujų derinių bei atsižvelgti į bazinius drabužius bei drabužius-dublikatus.

c a p s u l e  w a r d r o b e  e s m ė

Spintos kapsulė remiasi tvaria mados filosofija, universalumu, apgalvotu pirkimu, nešiojamos aprangos kiekio mažinimu ir kokybe. Daugiau apie spintos kapsulę parašiau čia.

m a n o  s i t u a c i j a

Kodėl ryžausi spintos kapsulės eksperimentui? Ir kodėl manau, kad tai geras sprendimas? Pirmiausia, apibrėžiamos ribos – kuomet ne spinta kontroliuoja mane, o aš ją. Taip pat, noriu keisti savo požiūrį į greitąją madą, vartojiškumą, pigias ir nekokybiškas prekes. O ir spintos revizija, tai nuostabus būdas peržiūrėti esamą stiliaus būklę, koreguoti savo aprangos nešiojimo įpročius bei leisti atsikvėpti savo spintai.
We have more clothes than at any time in history. - Lucy Siegle
r e z i u m e

Įžvelgiu spintos kapsulėje vien pliusus – visuomet turiu ką apsirengti, perku mažiau, bet kokybiškai (nebūna spontaniškų pirkinių, jie planuojami) ir iš naujo atrandu savo stilių. 

Teikiu online ir offline kapsulės sudarymo paslaugą ir galiu padėti atsakyti į visus klausimus. Kuruoju Tavo garderobą – atnaujinu jį ir „upliftin'u“. Patariu su figūros tipu, spalvomis, ilgiais/apimtimis. Jei esi pasimetusi arba tiesiog smalsi kaip galime dirbti kartu, rezervuok nemokamą video konsultaciją su manimi čia arba susipažink su mano paslaugomis čia.

Kviečiu į informacinę bei praktinę stilingą vakaronę moterims Spintos Kapsulės ir stiliaus temomis čia.

Taip pat kviečiu į Instagram bei Facebook grupę, skirtą šio tinklaraščio skaitytojams.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

4 komentarai

  1. Sveiki!

    Domintis Capsule Wardrobe labai rekomenduoju sekti Youtube kanalą "Use Less".
    Gražus, estetiškas su daug praktinių patarimų.
    Linkas čia: https://www.youtube.com/user/signe2605/featured

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Justina, ačiū už komentarą! Buvau ją radusi, iš dalies patiko, bet dar nespėjau geriau su ja susipažinti :)

      Panaikinti
  2. Ačiū, Viktorijas, kad atvirai pasidalinai savo idėjomis. Bus labai įdomu pamatyti kokius derinukus susikomplektavai. Aš pati visada nešioju mėgstamus drabužius ne vienerius metus, atsisveikinu tik jeigu visiškai man "nelimpa" arba nusinešioja. Bet norėčiau labiau planuoti savo pirkinius ir sąmoningai peržiūrėti kaip jie dera tarpusavyje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aure, labai smagu, kad skaitei ir patiko :) Man taip pat būdavo, bet tas ir įdomu, sudėlioti viską ir pasižiūrėti kas tinka tarpusavyje, turėti saugių uniformų :) Būtinai pasidalinsiu savo įspūdžiais!

      Panaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros