, ,

KNYGA | GYVENK KAIP PATINKA

antradienis, vasario 20, 2018

namai interjeras

Ar esate pagavę save besišypsančius užvertus paskutinį knygos puslapį? Ar kuri nors knyga pažadino Jūsų emocijas? Gal likote įkvėpti arba norėjosi pakilti nuo sofos ir mosikuoti rankomis, kaip dirigentui, nes norisi veikti? Prižadu, kad perskaitę Sigitos Petruninos knygą Gyvenk Kaip Patinka - norėsis dekoruoti savo namus iš naujo ir daryti tai su polėkiu!

Kadangi ne už kalnų knygų mugė, idealu būtų šios savaitės įrašą dedikuoti knygai, kurios autorę galėsite pamatyti gyvai mugėje. Sigita Petrunina ir jos tinklaraštis Ten Kur Namai išaugo į pirmąją Lietuvoje knygą apie lietuviškus namus ir namų kūrimo patarimus. Net jei knygoje nebūtų mano namų istorijos, man vis tiek norėtųsi rekomenduoti Jums šį kūrinį, kadangi labai žaviuosi autorės pasiekimu ir darbo rezultatu. 

Prisipažinsiu, mus su Sigita sieja šioks toks ryšys. Esame senai pažįstamos, kartą dirbusios kartu elektroniniame žurnale, abidvi dieviname savo darbą su tinklaraščiais, diksusijas apie juos ir žinoma, pokalbius apie namus. Sigita yra pavyzdys visiems, kas tiki į svajones, kas tiki į jas dar labiau tada, kai reikia kovoti dėl savo pašaukimo krypties, nes darai kažką naujo Lietuvoje (būti tinklaraštininke ir pirmąja, knygos apie lietuviškus namus, autore). Galiu užtikrinti, kad knyga gimė su neaprėpiama teigiama energija ir laime, nes tai išsipildžiusios svajonės dalis.  Knygą - vedlį apie gražius, savotiškus namus ir jų kūrimą suvalgiau dvejais prisėdimais, o perskaičius apėmė ne tik džiaugsmas, bet ir liūdesys - ir viskas? Noriu dar. 

namai interjeras

Tai apie ką yra Gyvenk Kaip Patinka knyga? Nujaučiu, kad tarp Jūsų yra skaitančių Sigitos tinklaraštį, tad puikiai žinote, kad Sigita yra nuostabi namų užkerėtoja; ji geba derinti seną su nauju, įkvėpti kitus savo namų pavyzdžiu ir pasidalinti patarimais kaip gi auginti gėles, planuoti sienų galerijas ar sustatyti gražiausius prisiminimus ant vidurinės lentynos. Namai Sigitai lyg istorijų uostas, į kurį daiktai atplaukia iš vaikystės lobynų, iš įdomesnių krautuvėlių ar įdomių žmonių namų... Namai, kuriuose atsispindi gyventojų širdžių ritmas, svajonės, pomėgiai ar aistros. Visas šias emocijas, skirtas mūsų visų namams, rasite knygos puslapiuose, kur autorė pasidalina savo patirtimi kaip kurti kompozicijas iš namuose esančių dekoro elementų (46-47 puslapiai), kur sužinosite kaip galima laužyti standartus savo arba nuomojamoje erdvėje. 

Ši knyga - tai mano filosofijos atspindys, nes mūsų su Sigita namų kūrimo suvokimas sutampa, o geriausiai tai apibūdina jos citata: Vis dėlto, pati renkuosi kurti savo namus po truputį - kad kiekvienas namuose atsiradęs daiktas būtų ypatingas ir pasakotų savo istoriją. Man ir tiems, kurie pasirinko tokį lėtesnį namų kūrimo būdą, reikia visai mažai - kantrybės. Kantrybės susikurti savo erdvę iš mažų detalių, derinti seną ir naują, ieškoti ypatingų daiktų arba projektuoti svajonių namus iš to, ką turi, - štai apie ką knyga, apie kantrybę, kuri virsta puikiu projektu - svajonių namais. Patys kartu su draugu savarankiškai kūrėme savo namus, tad skaitant šią knygą buvo gera pajusti sentimentus kiekvienam sakiniui. Su kiekvienu Sigitos patarimu susidūriau dekoruodama, stumdoma stalus ar kabindama paveikslus... Beje, knygoje taip pat rasite informacijos apie namų galeriją - Sigita pasakoja kaip teisingai kabinti dekoracijas ant sienų ir ką apskritai galima ant jų kabinti. 

namai interjeras

Tačiau užvis labiausiai mano širdį nudžiugino Sigitos siūlymas švęsti kiekvieną metų laiką ir įsileisti jį į savo namų interjerą. Pritaikyti namus besikeičiančiam orui, sukurti atitinkamą nuotaiką kaitaliojant tekstilę ar dekoro elementus. Šitaip kiekvieną sezoną sukuriama vis kitokia nuotaika, vis kitaip skamba ir kvepia namai, o ir galbūt kasdieninė rutina po truputį dingsta. Tai ir yra gyvenimas slow living ritmu, kai susitapatini su gamtos nuotaika, išgyveni kiekvieną pokytį, atkreipi dėmesį į detales, smagias akimirkas namuose, nes: reikia leisti namams keistis ir gyventi gamtos ritmu. (...) Švęsk pavasarį, vasarą, rudenį ir žiemą taip, kaip Tau atrodo teisinga, - pasakoja autorė.

Turime mokėti švęsti gyvenimą savo namuose, o knyga Gyvenk Kaip Patinka moko kaip tai daryti, kaip mėgautis namais ir jų gyventojais. Man ši knyga, tai toks gaivus oro gūsis knygynų lentynose, toks jaukus ir artimas. Manau, kad perskaitę šią knygą nebijosite savo sprendimų, keistų idėjų ar estetikos pojūčio. Žinosite kaip kabinti paveikslus, auginti savo atogrąžų mišką, daryti kompozicijas, pasigaminti ką nors savo rankomis, keisti namus pagal sezoniškumą, kurti visumą iš detalių ir pasikartosiu, išmoksite švęsti gyvenimą savo namuose.

O pabaigai noriu dar priminti, kad knygos autorę Sigitą Petruniną sutiksite knygų mugėje Vilniuje nuo vasario 22 iki 25 dienos. Sigita bus visos mugės metu (renginio nuoroda čia) ir dalins autografus, papasakos kaip jai pavyko siekti savo svajonių, kaip gimė knyga, koks yra jaukumo ir laimės receptas. Sigitos knygą galite įsigyti čia arba nusipirkti mugės metu! Kaip sako prekybos centrai - nepraleiskite tokios progos! O galbūt jau skaitėte šią knygą? Pasidalinkite, kuri knygos dalis patiko Jums labiausiai? 

P.S. O gal Jus įkvėps ne tik Sigitos pasakojimas, bet ir jos knygos herojų istorijos? Man ir mano namams buvo garbė atsidurti šiame kūrinyje tarp nuostabių ir stiprių moterų, ačiū! 

namai interjeras

Palaikome ryšį! Tinklaraštį galite sekti per Bloglovin, taip pat kviečiu į Instagram bei Facebook grupę, skirtą šio tinklaraščio skaitytojams ir tiems, kas nori prisijaukinti lėtą gyvenimo būdą.

KNYGA įrašų serija skirta knygoms, kurių tema - saviugda, namai, maistas, gaminamas namuose, viskas, kad atspindi slow living gyvenimo būdą. 

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros