,

VAZOS IR GĖLĖS - KAIP SUDERINTI?

trečiadienis, sausio 31, 2018

gėlės vazos

Kaip jau rašiau Instagrame, neįsivaizduoju namų be augalų ar gėlių. Jeigu būtų galima, apsimesčiau, kad švenčiu gimtadienį kas dieną, moters dieną kas antrą dieną ir kaitaliojant dienas, prisidėtų dar kelios šventės, kad tik gaučiau daugiau gėlių. Ne, meilė neneša man gėlių kas rytą, nusiperku gėlių pati. O būdavo tradicija - kai ateina svečiai, Viktorija eina gėlių. Jaučiuosi gerai tarp augmenijos. Tik kai gaunu gėlių puokštę, pasimetu - nežinau kuri vazos forma jai tiktų?!

Kadaise kalbėjau apie tai, kaip iš 3-jų puokščių, galima pasidaryti ne mažiau nei 6 puokštes gėlių ar pavienių kompozicijų; rašiau ir apie gėlių priežiūrą. Šiandien dalinuosi informacija - kokios vazų formos tinka atitinkamoms gėlėms.

Pati turiu nedaug vazų, daugiausia mano arsenale buteliukų, siaurų vazelių vienam stiebui įmerkti - lyg tai būtų užuomina - dovanokite man po vieną gėlę... Nemėgstu permatomų vazų, bet ir tokių turiu. Tačiau, naujuose namuose norisi įvesti tvarką ir atsikratyti to, kas nenaudojama, Noriu turėti keletą pagrindinių vazų, kurios visuomet tiktų didžiajai daliai gėlių ar puokščių. Jeigu ir Jūs norite papildyti namus nedideliu kiekiu vazų, žemiau rasite populiariausias gėlės ir jų puokštes, bei tinkančias joms vazų formas.

Flower & Vase Pairing:
Nuotrauka © ProFlowers

Nors šiuo metu populiaru namo atsinešti ir lapų puokštę, neabejoju, lapų kompozicijai tiks bet kuri iš pateiktų vazų. Mano viena mėgstamiausių gėlių spalvų yra balta, tad dievinu: anemonus, vėdrynus, bijūnus, tulpes, lelijas ir hortenzijas. O šiaip, kuo labiau baltos, tuo geriau, na arba tada renkuosi švelnių atspalvių gėlės. Tačiau, būna, kad rausiuosi miškuose, kad parneščiau namo lauko gėlių (ir nesvarbi ta kova su vorais ir žole iki užpakalio). O kai mus užklumpa šilti orai, mūsų namuose - aromaterapija, galima užuosti, išdidžiai ant stalo besipuikuojančias alyvas...

Kokias gėles mėgstate Jūs? Ar dažnai jų turite namuose, o gal patys kuriate gėlių puokštes? 

Palaikome ryšį! Tinklaraštį galite sekti per Bloglovin, taip pat kviečiu į Instagram bei Facebook.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

2 komentarai

  1. pati sau gėlių paprastai nesiperku, bet pavasarį, praeidama pro ankstyvasias darželių gėles pardavinėjančias močiutes, visad prigriebiu kokių pakalnučių :) abipusė nauda :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visai kitoks jausmas turėtų būti žinant, kad gėlės iš daržų :))

      Panaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros