,

ĮSIKŪRIMAS NAUJUOSE NAMUOSE - KĄ REIKĖTŲ ŽINOTI?

šeštadienis, sausio 27, 2018

namai interjero dekoravimas

Tikriausiai pamenate mūsų namų istoriją, kurią Jums pasakojau? Taip pat, tikriausiai atsimenate, jog visą namų interjero koncepciją (ir ne tik) kūrėme patys? Ir galiu pasakyti, kad tai buvo smagiausias namų projekto etapas (ir vis dar yra)! Žinoma, daiktų, detalių ir net buitinės technikos ieškojimas atima daug jėgų ir laiko, bet įmanoma tam pasiruošti iš anksto. Kadangi patys ėmėmės kurti interjerą, ieškoti sprendimų ir nestandartinių idėjų, šiandien papasakosiu Jums kaip atrodė mūsų įsikūrimas ir ką reikia turėti omeny prieš šį procesą.

Biudžetas. Pinigai labai lengvai įplaukia ir išplaukia, tad būkite budrūs ir jei galite, pataupykite. Autentiškas Jūsų namų stilius gali būti nesunkiai formuojamas ne iš karto, o laikui bėgant, išlaukiant kiekvieno išsvajoto daikto, sustiprinant namų viziją, brandinant ją. Mes vis dar neturime prieškambario spintelės - konsolės, nes paprasčiausiai nerandu idealaus varianto. Neturiu ir lempos skaitymui, nes reikia gi sieninės išskirtinės, derančios prie baltos lempos - debesėlio virš lovos. Taip pat, niekaip nerandame laiko užsisakyti medinių žaliuzų langams... Tokia situacija gali erzinti, tačiau nesinori pirkti bet ko, tai yra mūsų investicijos, o investuoti reikėtų protingai. Pagalvokite, kokių daiktų, baldų ar kitų pirkinių medžioklei reikia daugiau laiko ar pinigų ir susiplanuokite biudžetą, bei sugalvokite daiktų paieškos sistemą.

Namų išplanavimo ir interjero strategijos. Visą tai darome prieš pirmuosius darbus naujoje erdvėje. Nusprendžiame, kur stovės pagrindiniai baldai - virtuvės komplektas, plautuvė, praustuvas, drabužių / prieškambario spintos, vonia ar dušas, lova ir valgomasis stalas (sofa ar minkštas kampas pagal norą) ir tuomet apgalvojame elektros įvadus (rozetės, jungikliai, apšvietimas, buitinių prietaisų elektros reikalai), santechniką. Visa kita, tai - namus papildantys dalykai.

namai interjero dekoravimas

Visas namų rozetes ir laidus supirko ir sudėjo draugas, kadangi dalis jo profesijos - elektronikos sritis (kas susiję ir su elektra). O aš tik rodžiau pirštu į šviesos jungiklius, kurie atrodytų patrauklesni. Jų mes ieškojome Senukuose ir Ermitaže, tačiau būtų gerai, kad būtume skyrę daugiau laiko gražesniems jungikliams rasti, nes kartais pamatau tikrai geresnių variantų pas kitus naujakurius. 

Dar iki įsikraustant pirkau smulkius daiktus iš interjero parduotuvių, kad vėliau galėčiau dėl jų nesukti sau galvos. Kai kuriuos dalykus nutarėme pasidaryti patys (tiksliau draugas darė): svetainės/virtuvės lempos, toršerai, stalai, vonios spintelė, lovą, miegamojo kabančią supynę - lentyną, palanges, kavos staliuką, virtuvinių spintelių priekius bei patefono atvirą spintelę. Turėjome tik vieną baldą, kuris atkeliavo kartu su mumis - geltoną pervilktą sofą (kuri kadaise stovėjo mano studijoje dirbtuvėms) bei patefoną, kurį mums perdavė draugo tėtis. Mums reikėjo supirkti buitinę techniką (vis dar neturime dulkių siurblio, o visai prieš Kūčias atvažiavo šaldytuvas), duris, virtuvės komplektą, kėdes, sienines spintas, visokias lentynas / spinteles, prieškambario baldus, didžiulį pastatomą veidrodį (dėl kurio visiems kyla klausimų - ar nežadame jo kabinti, aš kategoriškai - prieš, draugas noriai - už), vonios baldus ir santechniką, dekoro elementus bei smulkias priemones darbui / maisto gamybai ar sandėliavimui. 

Vizija. Kiekvienas, kuriantis savo namus, turi viziją, kuriai priskiriami reikalavimai bei kriterijai. Vaikščiojant po parduotuves gerokai prieš įsirengimą, bus lengva laikytis savo vizijos. Tokiu būdu išvengsite impulsyvių pirkinių. Impulsyvūs pirkiniai dažniausiai mus ištinka tuomet, kai daikto reikia čia ir dabar, nes nepasirūpinome juo iš anksto (neapgalvojame to). Jeigu mums reikia rimtų daiktų namams - ilgai analizuoju visas už/prieš, peržiūriu alternatyvas, lyginu online kainas kaina24.lt tinklalapyje. Tad, jeigu mėgstate kontroliuoti situaciją (ir piniginės turinį), planuokite pirkinius iš anksto, turėkite vietos jiems sandėliuoti ir tikrinkite prekių kainas įvairiuose šaltiniuose.

namai interjero dekoravimas

Parduotuvių lankymas. Mėgstu matyti ir čiupinėti daiktą gyvai, tad retai perku baldus ar kitus stambius daiktus namams internetu. Tad, vienos lankomiausių parduotuvių buvo dvi statybinių (kurias minėjau aukščiau) ir interjero detalių parduotuvės. Kadangi mūsų skoniui nereikėjo prabangių ar sudėtingų sprendimų, dažnai gelbėjo Ikea, H&M Home, Jysk. Kai kuriuos dalykus radome skelbimuose, užsienyje, didesniuose vietiniuose prekybos centruose ir sendaikčiuose. Todėl, jeigu norėsite išskirtinių prekių, ieškokite tikrai ne populiariose vietose. Pirkimas internetu dažnai patogus dėl to, kad išvengiate eilių, važinėjimo. Galima greičiau palyginti kainas, bet svarbiausia - reikėtų skaityti atsiliepimus ne tik apie produktus, bet ir apie produktų tiekėjus.

namai interjero dekoravimas

Patarimai ir nepriklausoma nuomonė. Dar vienas svarbus aspketas būtų - jeigu dvejojate dėl ko nors - klauskite, visuomet stenkitės teirautis, domėtis ir nenustoti ieškoti tiesos. Aš kai kažko nežinau, klausiu pažįstamų, teiraujuosi tėvų ar draugų. Neseniai, kai reikėjo šaldytuvo, ilgai analizuojant reikėjo vis gi nutarti - tai kuris, ir kokios funkcijos iš tiesų yra reikalingos - pasiklausiau kolegės tinklaraštininkės Kristinos iš Ant Medinės Lentelės. Kai reikėjo rinktis tarp indukcinės ar elektroninės kaitlentės, dėl nuomonės kreipiausi į draugus, taip pat ilgai naršiau forumuose. Kartais, kai paieška užsiimate tik Jūs, galutiniam apsisprendimui dažnai reikia dar vieno žmogaus, greičiausiai to, kuris turi patirties daikto naudojime arba turi tam tikrų žinių. Patogiausia klausti draugų, kurie jau yra įsikūrę ir gali Jums pasakyti kokie dalykai pasitvirtino, kurie - ne itin.

O kalbant apie visus statybinius dalykus - nesu ekspertė, bet žiūrint iš mūsų patirties, įsirengimas mums gerokai užtruko, išlindo kai kurie trukūmai, nes viską darėme patys. Tačiau, sutaupėme pinigų, pasidarėme kitokį interjerą, prilygstanti Pinterest namams, prisilietėme prie kiekvieno namų kampo. Ko iš tiesų nepavyko susitaupyti, tai - laiko ir nervų. Nepaisant šių dviejų dalykų, visuomet teigiamai žiūrėkite į visą procesą, skaitykite knygas - Kaip suprasti vyrus ar moteris (juokauju) ir mėgaukitės tuo laikotarpiu, nes pirmą įsikūrimą prisiminsite visam gyvenimui. O tai, sutikite, magiški prisiminimai.

Esu mačius moters komentarą, kad visą buitinę techniką jų namams renka vyras, pas mus - antraip. O kaip pas Jus? Jeigu Jūsų dar laukia įsikūrimas - papasakokite nuo ko pradedate bei jeigu jau praėjote tą etapą, gal turite ką papildyti šia tema? 

Palaikome ryšį! Tinklaraštį galite sekti per Bloglovin, taip pat kviečiu į Instagram bei Facebook.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros