,

MŪSŲ NAMAI

antradienis, birželio 06, 2017

namai
Nuotrauka © Rūta Račaitė

2016 metais kartu su meile realizavome gyvenimo svajonę - namai. Daugelis tai suprato iš Instagrame šmėžuojančių užkulisių, interviu Lamų Slėnyje ir naujų tekstų atsigaivinančiame tinklaraštyje. Nuo kuo čia pradėti... Hm... Žinote, nepamatysite mano meilės vardo prie jo numerio, ten tėra pirmoji jo vardo raidė, tad ką jau kalbėti apie namus - niekam per daug nepasakojau, kol kiti nepradėjo pasakoti apie mūsų su draugu avantiūrą.

Daugelis prašė manęs apibūdinti ką reiškia man namai, bet skėsčioju rankomis ir negaliu nupasakoti. Per daug jautru, svarbu ir rimta, per daug laimės, kad galėčiau sutalpinti keliuose žodžiuose. Žodžiai pradingtų tyloje ir atrodytų, kad nieko doro nepasakiau... Tačiau, esu kaip toji italė ar Audrey Hepburn, kurioms namai - visas gyvenimas. Namuose mes kuriame savo asmeninį gyvenimą, mes augame, tobulėjame, kuriame šeimą, tradicijas, grandiozinius planus, mes būname savimi, stengiamės išreikšti save ir nebijoti klysti. Namai tai taip pat maistas, kuris gaminamas su meile, daiktai, kurie primena mums apie svarbius įvykius gyvenime, apie smagias charakterio savybes ir žmones, kuriuos mylime. Negalėčiau savęs įsivaizduoti bute, kur viskas jau apstatyta ir paruošta, o man tereikia atsinešti šlepetes. Fui. O kur kūryba ir ryškios spalvos, kur tas cinkelis, t.y. mano atogrąžų miškai ir baltos sienos??? Tai matyt jau supratote, kokią reikšmę turi namai ir, kad apie juos svajojome gan ilgai ir nuosekliai, kad nepamirštume apie šią svajonę. Esu dėkinga, be galo, be krašto.

namai

Kadangi vis atsiranda vieša informacija apie mūsų su draugu namus, nutariau padaryti intro įrašą, kuris būtų visų straipsnių ir nuotraukų paaiškinimu, t.y. nuo ko viskas prasidėjo ir kaip viskas atrodė kelionės svajonių link pradžioje.

namai

Nemėgstu formalumų, todėl nepasakosiu apie biurokratinę dalį, kas yra tikrai neromantiška. Mes buvome nekantrūs kiekviename etape, kurį išgyvenome. Jeigu mums liepdavo laukti, mes nebegalėdavome išlaukti ir brovėmės stačia galva klausdami: na kada jau? Kada? Stovėdami už statybvietės tvoros, laižydami ledus, apžiūrinėdami būsimą terasą, bandėme atspėti ar tikrai terasa bus 7 kv.m. dydžio, o atėję apžiūrėti namus, žengėme į terasą su metru ir kol mūsų nematė statybininkas, matuodavome terasos plotį, kad būtų ramu. Jeigu neužsidarydavo balkono durys, kelis kartus bandėme paskubinti vyrukus atvažiuoti durų taisyti, o draugui špakliuojant sienas, dažnai jo klausdavau: o kada jau dažysi baltai? 

Kelionės į Ikea laukdavau kaip savo gimtadienio, radus sendaikčiuose daiktą, kurio ieškojau - jaučiausi, kad tą dieną švenčiu savo gimtadienį. Apskritai jausmas toks, kad namų kūrimas, tai - ilgas ir smagus gimtadienis. O gimtadienį pradėjome švęsti 2015 metų gruodį, kuomet gavau dovanų rankšluostį, ant kurio užrašyta: you are my home. Padovanojo draugas ir būdama sentimentali, smulkmeniška ir jautri, nutariau, kad šis daiktas bus mūsų 2016 metų rezoliucija - susiimti ir padovanoti sau namus. Ilgai jų ieškojome - ir nuomai, ir ne nuomai, bet vis nesisekdavo, kol mano bičiulė Audronė pastūmėjo išbandyti vieną variantą. O tada ir prasidėjo - išsvajotas rajonas, šalia prekybos centras, visokie paštai ir kava, butų apžiūra ir špygų laikymas, kad vienas iš butų atitektų mums, o ne kitiems. Špygos pasiteisino ir gimtadienis įsibėgėjo! 

namai

Spalio mėnesį gavome raktus ir galėjome apžiūrėti savo nuogas valdas. O emocijų būta visokių - nuo euforijos iki baimės - kur čia viską sutalpinsime? Netgi tą svajonės išsipildymo džiaugsmą užtemdė visokios abejonės ir rūpesčiai dėl remonto darbų. Pykau ant savęs, kad nemoku deramai įvertinti to, ką turiu, bet šie jausmai buvo laikini, kol nepradėjau gilintis į namų interjero įgyvendinimą. 

Mūsų namų plotis - apie 42 kv.m. Mano ego plotis - trys kartus didesnis, todėl nepaisant tokių norų kaip: kavos baras, knygų biblioteka ar trivietė sofa - pavyko sutalpinti ir padaryti taip, kad tilptų tiek mūsų daiktai, tiek mūsų ego. Ir pasakysiu atvirai - dar nebaigėme įsikurti. Vienas labiausiai apleistų kambarių yra prieškambaris ir miegamojo nugara. Madam vis nenuperka sau spintos, nes ji verčiau nupirks kelioninę garų valymo sistemą rūbams (gal parekomenduotumėte ką nors?).

namai

Šio įsikūrimo nefinansuoja bankas, todėl mūsų galimybės yra mažesnės, bet tuo pačiu ir gudresnės. Kartais pavargsti netilpti mažame sodo šaldytuve, bet užtat turi baltą kaitlentę. Nusibosta bet kur padėti rūbai, bet užtat turi elektrinį gyvatuką. Juokai juokais, bet kai per pirmus mėnesius išleidi viską, ką pavyko sukaupti, vėliau džiaugiesi savo kaktusais ir pinigus leidi brangiai kavai. Tikri buržua. 

Tai iš tikrųjų neatrodo taip pesimistiškai, kaip aš aprašiau. Didelį nuoširdų ačiū galime pasakyti savo šeimoms, kurios padėjo nepaisant jų pačių interesų ir norų.  Ši tema dar jautresnė, nei pats namų įsigijimo faktas. Esame dėkingi už jų gerus norus, kad yra mums ramstimi, kad džiaugiasi dėl mūsų ir padeda ne tik finansine prasme, bet ir patarimais, darbais ir smagiais pasakojimais apie jų pirmuosius namus.

namai

Nuo spalio mėnesio praėjo jau daugiau nei pusė metų, bet jaučiuosi, lyg dar čia iki galo neįsikūriau. Ir tai tiesa. Mano darbo vieta - pas tėvus, mano pusė rūbų ten pat. Mano visas gyvenimas dar tupi pas tėvus. O pirmą naktį, kurią praleidau naujuose namuose buvo - vasario pradžia, o draugas jau čia ir darbavosi, ir gyveno. Madam palaukė, kol bus švaru. Ir iš tiesų, tą dieną, kai mūsų namuose turėjo pasirodyti pirmieji svečiai, žurnalistė ir fotografė iš Lamų Slėnio - namai pasikeitė per vieną naktį tiesiog neatpažįstamai! Draugas tik šmūkšt brūkšt sukalė iš lentų lovą, aš tik šmūkšt brūkšt nupiešiau 3 paveikslus. O ryte negalėjome patikėti, kaip viskas kardinaliai pasikeitė. Po to karto vėl atsipalaidavome ir darbus darydavome lėtai, kol vėl į namus pasibeldė netikėti svečiai, kurių šiaip nekvietėme. :)) Visi tie etapai buvo kupini nerimo, bet tuo pačiu ir smagūs, oi, dar papildomai ir santykius gerokai išbandė.

namai

namai

Tai dabar mūsų namai yra tvirti, santykiai išlaikė egzaminą, o mūsų laukia tolimesni darbai - vonios durys, prieškambaris, miegamojo spintos, virtuvės apatinės spintelės ir mano darbo vieta, ką jau kalbėti, kad trūksta gartraukio, patefono, kavos aparato, skalbimo mašinos ir dar porą augalų. Viskas yra gerai, nes namai yra jaukūs, gražūs, estetiški ir svarbiausia - svajonių namai. Man patinka sėdėti ant sofos ir gerti apelsinų sultis, klausytis kaip meilė groja gitara ir skaityti knygas gulint lovoje. Tvarkytis čia aš irgi mėgstu, jeigu nereikia to daryti greitai, nors, esu šiaip netvarkinga asmenybė. Ką gi - nauji namai, nauji įpročiai. Netgi nauji planai ir norai, apie kuriuos rašiau manifeste sau! Atrodo, kad labai glaustai papasakojau apie šiuos namus, bet kai tiek visko įvyko, nesuseki visų įvykių ir atrodo, kad praėjo nemažai laiko. Reikėtų įrašą užbaigti įkvepiančiu tekstu apie tai, kaip gali pasisekti ir Jums, bet Jūs patys žinote - laimė pasiekiama, jei dirbi su ja. Linkiu ir Jums visatos palankumo ir kuo daugiau teigiamų minčių! Jeigu turėsite klausimų ar norėsite papasakoti savo istoriją - kviečiu papasakoti apie savo laimę. O namų kampus visuomet galite pamatyti mano Instagram: dievinu

namai

namai

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

10 komentarai

  1. Po šiais žodžiais "Namuose mes kuriame savo asmeninį gyvenimą, mes augame, tobulėjame, kuriame šeimą, tradicijas, grandiozinius planus, mes būname savimi, stengiamės išreikšti save ir nebijoti klysti. Namai tai taip pat maistas, kuris gaminamas su meile, daiktai, kurie primena mums apie svarbius įvykius gyvenime, apie smagias charakterio savybes ir žmones, kuriuos mylime." pasirašau 100 proc. ir sutinku, kad namai yra labai jautru, kaip mano vyras sako, mūsų namai, man užuovėja nuo visko.
    P.s. jūsų Viktorija nuotraukos labai pagražėjo,kai pradėjot gyvent savo namuose, matyt čia kaltas ne tik geras apšvietimas, fantastiškai gražus stalas, bet ir tas vidinis jūsų džiaugsmas :) :) nuostabių jums akimirkų kuriant savo svajonių namus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bet kaip gražiai atsiliepia Jūsų vyras apie namus, labai ypatingai! Taip, Jūs teisi, su naujais namais viskas geriau įgyvendinama! Ačiū labai už komentarą ir palinkėjimus, labai malonu! :) Linkiu ir Jums jaukių dienų savo užuovėjoje!

      Panaikinti
  2. Taip grazu ir taip artima :) Pati isgyvenu lygiai toki pati procesa.. tik jis dar vyksta nuo gruodzio menesio. Ir jis toks nepakartojamas! Niekada neiskeisciau jo i nieka! Nes tai tokia stipri mokykla, tiek santykiams tiek paciai kaip asmenybei. Kiek kantrybes isugdyta, kiek prakaito islieta, kiek skausmo, alkio, nuovargio iskenteta.. Tai lubu karkaso lenta uzkrenta ant kojos, tai pamatu siltinimas uztrunka iki vidurnakcio ir ilgiau, tai dulkiu po pjovimu ir sveitimu buna tiek daug, kad akis skauda dar visa savaite po.. BET uzat paklotas labai stiprus pamatas, tiek namams tiek santykiams. Tikiu, kas ir Jums taip pat. Kai susikuri savo rankom namus, juose ir gyventi pasidaro ypatinga.. Namai, tai ne vieta, tai - jausmas.. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iveta, kaip tik nepaminėjau to, kad ne tiek įdomu įsirenginėti, kiek suvokti, jog tai toks pirmas kartas, o pirmi kartais visada ypatingi. Bet pas Jus kiek esktremaliai, tfu tfu, pas mus niekas nenukentėjo remonto metu, nebent aš vis atsitrenkdavau į aukštą durų slenkstį :))) Pritariu visoms mintims, jos papildo visą tą emociją, kurią norėjau perteikti, ačiū, kad pasidalinote savo patirtimi, buvo gera skaityti! O paskutinis sakinys - tobula!

      Panaikinti
  3. Taip gera skaityti, kad mes ne vieni tokie.. Pirmyn, Jūsų laukia nuostabūs dalykai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Monika! :)) Labai laukiu visų tų nuostabių dalykų, linkiu ir Jums sėkmės ir jaukumo!

      Panaikinti
  4. Skaičiau šį įrašą su tokiu džiaugsmu, lyg pati būčiau įsikūrusi namuose :D Taip nuostabiai perteikei visas emocijas, jog tiesiog negalėjau kartu nesidžiaugti su Tavimi!! Be to, Jūsų namučiai atrodo laaabai stilingai - romantiškai madingai <3 Gera paganyti akytes!

    AtsakytiPanaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros