,

NAMŲ GALERIJA

sekmadienis, birželio 25, 2017

namų galerija

Į ką atkreipiate dėmesį draugų ar pažįstamų namuose? Pastebėjau, kad pirmiausia apžiūriu sienas. Nužvelgiu jas, norėdama atspėti kokios jie spalvos, kokios tekstūros... Tuomet, mano žvilgsnį prikausto sukabinti ant sienos dalykai - spintelės, paveikslai, nuotraukos ar meno kūriniai. Man smagu pažinti namų gyventoją per sienų prizmę. Bandau atspėti kuo užsiima žmogus, kas jį žavi, kur keliavo ar svajoja iškeliauti. Tiek daug užuominų slypi namų galerijoje, kur eksponuojame geriausius savo gyvenimo laimikius. Tad kodėl nepabandžius sukurti savo galerijos?

namų galerija

Buvau įsitikinusi, kad mano namų sienos bus tuščios, neblaškys, alsuos ramybe... Laikui bėgant pastebėjau, kad ten, kur stovi geltona sofa - lyg kažko trūksta. Negalėjau apsiprasti su tuo keistu pojūčiu, kol nepakabinau savo darytus paveikslus. Tuomet supratau, geltonai sofai reikia kompanijos. Pirmi paveikslai atsirado tada, kai pas mus viešėjo pirmi namų svečiai. O vėliau, natūraliai papildydavau namų galerija dovanotais ir pirktais atvirukais. Ir vis dar ieškau tinkamų vaizdų, kuriais papuoščiau šią erdvę.

Savo galerijai, kurią eksponuoju virš sienos, nutariau parinkti šviesius rėmelius, vengti juodos spalvos, kuri nedera svetainės - virtuvės zonoje. Kabinau rėmelius maždaug 5-6 cm atstumu, derinant tarpusavyje įrėmintų paveikslų spalvinę gamą. Visi paveikslai atsiranda palaipsniui - kaip ir minėjau, pirmi 3 buvo nupiešti prieš ateinant svečiams, po kelių mėnesių atkeliavo menininkės iš Lenkijos kūrinys - porelė su paspirtuku. Po laiko, draugė Giedrė atsiuntė man atvirlaiškį iš Latvijos, kurį taip pat įrėminau, vėliau ant sienos atsirado prancūziški atvirukai bei vienas grožis iš Norvegijos.

namų galerija

Kiekvienas atvirukas ar paveikslas turi asociaciją, kuri suprantama tik mums su draugu. Kai ieškau gražių, įkvepiančių vaizdų įrėminimui, visada renkuosi tuos, kurie susiję su mumis. Porelė su paspirtuku - tai čia aš ir draugas, tekstai, kurie įrėminti - turi labai gražią prasmę mums abiems, likę atvirukai asocijuojasi su Prancūzija, celebrate life šūkiu bei mūsų noru auginti šunį. Nekabinčiau ant sienos dalykų, kurie neturi istorijos, prasmės mūsų namams.

namų galerija

namų galerija

namų galerija

Miegamajame mes taip pat turime mažą galeriją, kurioje eksponuojame knygas, paveikslus, žurnalus ar drobes. Kai kurie paveikslai mano daryti, kai kurie - kitų kūrėjų. Labai smagu piešti paveikslus pačiai - pasiimti drobę ir žaisti su spalvomis, pasiimti popieriaus lapą ir bandyti užrašyti ką nors svarbaus tik tušinuku arba išmokti daryti štampus ir paveikslus su jais.

Idėjų galerijos komponentams tikrai rasite, o rėmelių galite rasti Ikea, Jysk, MaximaTiger parduotuvėse. O tokias galerijas galite daryti netgi vonios kambaryje, virtuvėje, darbe ar patalpoje, kurią norite pagyvinti!

namų galerija

Viena smagiausių atrakcijų yra kai ateina laikas kabinti naują paveikslą, tai - iškilminga akimirka! Smagu stebėti, kaip auga mūsų namų galerija, o su ja keičiamės ir mes.

P.S. Jeigu turite rekomendacijų dėl rėmelių, atvirukų parduotuvių - mielai kviečiu pasidalinti su visais! O gal rasime kokių perliukų? Namų galerijų įkvėpimui galite ieškoti čia.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

2 komentarai

  1. Džiugu matyti, kad atviršlaiškis rado vietą tavo namuose (ir dar tokią, sakyčiau, garbingą). O dėl rėmelių ir iliustracijų aš pati gana ilgai turėjau tvirtą nuomonę: gražu, bet ne mano namuose. Vis dažniau matydama tavąją "kolekciją" bloge ar IG, pradedu manyti, kad gal ir aš, vis dėl to, norėčiau vienos ar kitos iliustracijos aplinkai pagyvinti. Ačiū už įkvėlipą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atvirlaiškį parinkai tobulai! Ačiū dar kartą!
      Mane taip pat suviliojo kiti pavyzdžiai, kuriuos radau internete... Tik jau nebeatkartosi patikusių vaizdų, improvizuoji iš to, kas po ranka, ką randi arba ką atsiunčia draugai :D

      Panaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros