,

KEKSIUKAI SU UOGOMIS

pirmadienis, kovo 20, 2017

keksiukai su uogomis

Kai rasdavau kokį nors deserto receptą su uogomis, pagalvodavau - o čia tai prabanga... Gal dėl to, jog uogos pasiekiamos tik vasarą ir jeigu jų reikalaujama vėlyvą rudenį ar žiemą - jų kaina kalba apie prabangą. Tačiau jei esate protinga moteris arba turite protingų giminių, ar draugių - šios moterys užšaldys vasaros derlių, kad galėtum mėgautis mėgstamomis uogomis visais metų laikais ir galėtum kepti nepakartojamus keksiukus su avietėmis ir juodaisiais serbentais. 

Už šaldytas uogas turiu dėkoti mamai, kuri savo arsenale turi šaldytų trešnių, aviečių ir juodųjų serbentų. Turėjau ilgą keksinę pertrauką, nes kas kartą šio deserto skonis būdavo man per sunkus, tad ilgainiui jie man nusibodo. Šis keksiukų variantas su uogų įdaru viršijo mano lūkesčius - tešlos ir rūgščių uogų duetas, kaip tik ta įvairovė ir gaiva, kurios taip seniai troškau. 

keksiukai su uogomis

Keksiukai iš tikrųjų gaivūs, saldžiai rūgštūs, minkšti, kone purūs ir švelnūs - idealiai tinka prie kavos (nors prie arbatos irgi tiktų)! Dar vienas recepto pliusas - tai - daug pasiruošimo nereikalaujantis kepinys. Recepte rašoma, jog jei neturite uogų arba nenorite jų dėti - tiks bananai arba obuoliai (pjaustyti smulkiais kubeliais), jeigu naudosite obuolius, įdėkite į tešlą 1/2 šaukštelį cinamono. Šaldytų uogų galite paieškoti parduotuvėse.

r e i k ė s

10 keksiukų

80 g ištirpinto, atvėsinto sviesto
1 kiaušinio
150 g natūralaus jogurto (naudojau graikišką jogurtą)
50 ml drungno vandens
žiupsnelis druskos
70 g cukraus (geriausia cukranendrių, tačiau naudojau baltą)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (svarbu nenaudoti sintetinio vanilinio ekstrakto, rinkausi vanilinį cukrų)
200 g miltų
1 šaukštelis nugesintos sodos
200 g uogų (į tešlą galima dėti iš karto iš šaldiklio)


p r o c e s a s

Sudedame kiaušinį, jogurtą, vandenį, druską, cukrų ir vanilinį ekstraktą (arba vanilinį cukrų) į didelį indą. Gerai išmaišome iki vientisos masės (nereikia plakti). Įdedame nugesintą sodą ir vėl gerai išmaišome. Palaipsniui suberiame miltus, išmaišome. Ir galop - supilame sviestą ir vėl gerai išmaišome. O tada suberiame uogas ir įmaišome jas į tešlą.

keksiukai su uogomis

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Ištepame keksiukų formą ar atskiras formeles sviestu ir apibarstome miltais, kad neprikibtų / arba įdedame popierines formeles, jas taip pat galite ištepti sviestu, gal būtų lengviau išimti keksiukus. Jeigu naudojate silikonines formeles - niekuo netepkite. 

Į kiekvieną formelę sudedame tešlą, kad užpildytų 3/4 formelės. Kepti apie 25 min., praėjus 20 min. patikriname tešlos būklę pasinaudodami dantų krapštuku. Kai keksiukai jau iškepė ir atvėso, apibarstykite juos cukraus pudra. Voalia!
/
keksiukai su uogomis

Kaip pastebėjote, iškepiau tik 10 keksiukų pabandymui, bet jų greitai neliko, todėl rekomenduoju padvigubinti porciją arba daryti pusantros porcijos. Jie man asocijuosis su atogrąžų miškais, su šiltu lietumi vasarą. Įdomu, kokią asociaciją turėsite Jūs...

Originalus receptas čia.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros