,

COTTAGE PIE

trečiadienis, kovo 15, 2017

cottage pie

Regis nuo šiol turėsiu daugiau svečių namuose, kas reiškia - daugiau eksperimentų virtuvėje. Pirmu eksperimentu tapo cottage pie - patiekalas, kurį dievina anglai ir dievinsiu aš.

Mano vakarienės kriterijai buvo šie: be pomidorų, kažkas lengvai pagaminamo ir skanaus. Tad štai jis - jautienos faršas su daržovėmis, kuris slepiasi po bulvių koše. Man pasisekė, jog radau šio apkepo receptą pačiu laiku ir atrodo, jis visiems paliko gerą įspūdį. Nors rastame recepte naudojami keli mažesni indeliai, aš šį apkepą kepiau kaip priklauso - dideliame inde. Buvo sotu ir skanu, tai, sakyčiau yra - komfortiškas maistas, kuris Jums asocijuosis su jaukiais namais ir gera draugija.

r e i k ė s

apie 500 g jautienos faršo (pasirinkau jautienos ir kiaulienos faršą)
1 morkos
1 svogūno
1/4 stiklinės vandens
1 skardinės pomidorų + 2-3 šaukštų pomidorų pastos ar pomidorų minkštimo (vietoj pomidorų rinkausi 1 papriką ir 1 cukiniją)
raudonėlių+jūros druskos+pipirų
4-5 virtų bulvių
2-3 česnako skiltelių
1/4 stiklinės pieno
2 šaukštų sviesto
didelės saujos parmezano sūrio (vietoj šio sūrio galite rinktis bet kokį kitą kietąjį sūrį)
žiupsnelio muskato riešuto

p r o c e s a s

Mėsa su daržovėmis: įkaitiname aliejų keptuvėje ir pakepame kubeliais pjaustytą svogūną, išspaustas česnako skilteles ir morkų juosteles (arba + papriką, cukiniją jei tokią rinkomės). Vėliau įdedame iš anksto atšildytą faršą ir prieskonius - kepame apie 8 min. Tada sudedame pomidorus, pomidorų pastą ar minkštimą ir įpilame šiek tiek vandens. Sumažiname ugnį, uždengiame keptuvą dangčiu ir troškiname apie 15 min. Troškinimosi pabaigoje apibarstome mėsą ir daržoves grūstais pipirais bei druska.

Bulvių košė: išvirusias bulves užpilame šiltu pienu, sudedame tarkuotą sūrį, žiupsnelį druskos ir muskato - sutriname.

Kepimo inde paskirstome mėsą su daržovėmis, o ant viršaus sudedame bulvių košę ir apibarstome ją tarkuotu sūriu. Kepame įkaitintoje orkaitėje 190 laipsnių (funkcija: viršus / apačia) apie 15-20 min arba iki to laiko, kai pyrago viršus apskrus (galima praėjus 15 min įjungti kepintuvo / grilio funkciją).

cottage pie
dievinu namai

Štai taip atrodė stalas vakarienės metu (nuotrauka aukščiau), vos spėjau nufotografuoti prisiminimui! Apkepas tilpo, svečiai taip pat. Tikiuosi, kad šis apkepas sužibės ir ant Jūsų stalo! Linkiu daugiau svečių ir tuo pačiu daugiau naminio maisto, skanaus.

Originalus receptas čia.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros