,

NAMŲ OOTD*

pirmadienis, vasario 27, 2017

namų apranga

Vienas mėgstamiausių rašytojų, (Frédéric Beigbeder) žavėdamasis moterimis, rašė, jog neįmanoma moters nemylėti ilgiau nei 3 metus, nes kiekvieną kartą toji moteris bus kitokia. Ji nenusibos, verčiau norėsis ją dar kartą iš naujo pažinti!

Moterys turi begalę skirtingų vaidmenų - jos gali būti vadovėmis, šeimininkėmis, bet tuo pačiu gali būti tomis nenuoramomis, kurios susikaupusios tvarko nagus, nervingai spokso į laikrodį, norėdamos anksčiau išeiti iš darbo. Jas lengva įsimylėti!

Kokią moterį galima pamilti iš karto ją pamačius? Tą, kuri myli save. Kiek daug kalbama apie meilę sau, apie šios meilės svarbą ir įtaką tolimesniam gyvenimui, santykiams su kitais, o ypač - su priešinga lytimi. O ar daug pastangų reikia, kad pamiltum save, kad gerbtum ir puoselėtum savo kūną, bei dvasinę / emocinę būklę? 

Nereikia nertis iš kailio, užtenka pasižiūrėti į savo veiksmus. Dažnai pasitempiame išeidamos iš namų - nes už namų ribų mūsų laukia žmonės, kurie be perstojo bando įvertinti mūsų darbus, elgseną ir emocinę būklę. Kai kuriems svarbu kaip atrodome ir kaip jaučiamės; jie gali jaustis nepatogiai, jei ateisime į susitikimą susivėlusios ir nederamai apsirengusios. O kur dar aprangos kodų taisyklės, kuriomis privaloma vadovautis... Kiekvieną kartą mes stengiamės dėl kitų, kad atrodytume jiems patrauklios ir tvarkingai apsirengusios. O kaip atrodome savo namuose?

Namų erdvė - užuovėja, kur ieškome ramybės, saugumo ir svarbiausia - čia atsipalaiduojame, nusiimame savo viešas kaukes ir būname savimi. Tačiau, kokios nuotaikos mes būsime ir kaip jausimės, diktuos mūsų apranga ir išvaizda. Galime apsirengti taip, kad bus gėda išeiti šiukšlių išnešti (galbūt rūbai bus sunešioti, kur ne kur matysis skylės ar dėmės). Užsidėsime šiuos šarvus, kad nė kojos iš namų nekelti - pasislėpsime nuo išorinio pasaulio. Bėda ta, kad mūsų emocinė būklė visada bus prastesnė, nei galėtų būti, kadangi - kaip atrodysime, taip ir jausimės - susidėvėjusios. 

Mylinti save moteris visada apsirengs taip, kad pati sau patiktų, kad jaustųsi rami, graži ir galinti priimti netikėtai užklupusius svečius. Namų apranga tokia pat svarbi, kaip ir ritualai, taisyklės ar tradicijos, kurias puoselėjame savo namuose. Moteris gali būti laiminga avėdama elegantiškas šlepetes, juk namų rūbai turi nemažą psichologinę įtaką mūsų savijautai. O tai, kad kartais neturime laiko deramai apsirengti - tėra tik atsikalbinėjimai. Kodėl prieš išeinat iš namų į susitikimą - pasipuošiame, o namų negerbiame - nesusitvarkome, nedžiuginame namiškių savo išvaizda ir gera nuotaika? 

Galbūt problema slypi tame, kad neturime geresnių rūbų namams? O kokie tie geresni rūbai? Akivaizdu, kad namų apranga turi būti patogi, tinkamo dydžio, pakankamai geros būklės. Namų aprangoje galime išgauti balansą tarp komforto ir padorumo - galime rinktis marškinius, jeigu jaučiame jiems aistrą, galime vilkėti laisvesnes liemenėles - kartais galime jų ir atsisakyti, jei tai nesukels nepatogumų mūsų namiškiams. Galime vilkėti ilgą šiltą megztinį ir pėdkelnes, galime vaikščioti su suknele - jeigu ji nevaržys mūsų judesių... Ką jau kalbėti apie naktinius drabužius ar pižamą - šie rūbai turi būti ypatingai švelnūs mūsų odai, kad vilkint juos jaustumės nuostabios. Gerbkite savo namus taip pat, kaip gerbiate aplinkinius, dėl kurių visada stengiatės atrodyti gražiai.

*ootd - outfit of the day (liet. dienos apranga)

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros