,

KOKOSINĖ GRANOLA

šeštadienis, sausio 23, 2016

KOKOSINĖ GRANOLA PUSRYČIAMS
Kai valgydavau sumuštinius pusryčiams, viskas buvo lyg ir normalu. Kiekvieną rytą po 2 sumuštinius ir kava / arbata. Suaugau, o ir sumuštiniai pabodo, tai dabar neleidžiu sau ryte valgyti tų pabodusių sumuštinių su sūriu arba mėsa. Jeigu valgau skrudintą duoną, tai tik su užtepais. Kartais valgau jogurtą (kuris nėra nei sveikas, nei juolab natūralus), grikių košę, pyragus (jeigu pyragas likęs nuo švenčių)... Kartais pusryčiams kepu amerikietiškus blynelius arba valgau šokoladą. Trumpai tariant, dar tik ieškau savo kelio, t.y. normalaus meniu, kuris vadintųsi: sveiki pusryčiai.

KOKOSINĖ GRANOLA PUSRYČIAMSPrisiskaičius visokių tinklaraščių įrašų, sužinojau apie granolą - itin populiarus pusryčių ingredientas, patiekiamas su pienu arba jogurtu. Atrodė, jog ją pagaminti yra labai sudėtinga arba produktai iš kurių ji gaminama - nepriimtini man. Tačiau vieną vakarą (t.y. vakar) vėl , galvoju - neturiu iš ko pusryčių gaminti ir prisiminiau, kad kažkur esu išsaugojus granolos gaminimo receptą. Tad šiandienos šeštadienio rytas prasidėjo nuo granolos kepimo, kuri man labai patiko ir buvo išties skani! Abejojau ar tiks man tie visi avižiniai dribsniai, kurių šiaip nevalgau ir ar ne per mažai saldumo bus... Bet viskas išėjo tobulai! Dabar turiu visą sandėlį su granolos dribsniais ir jei kurį rytą pasimesiu ir nežinosiu ką valgyti - išsitrauksiu stiklainį su granola ir pasigaminsiu paprastą skanėstą! Dalinuosi receptu:

reikės:

3 puodelių (apytiksl. 300 g) avižinių dribsnių
1/2 puodelio moliūgų sėklų
3/4 puodelio kokoso drožlių
1/3 puodelio saulėgrąžų sėklų
1/2 puodelio džiovintų spanguolių
1/2 puodelio žemės riešutų ar kitų riešutų
3 šaukštai nerafinuoto valgomo kokoso aliejaus
3 šaukštai medaus
3 šaukštai vandens

Medų, vandenį ir kokoso aliejų supilame į puodą ir ištirpiname iki skystos masės. Visus kitus produktus išskyrus spanguoles sumaišome dideliame inde, o vėliau įpilame į jį ištirpintą medaus vandens ir kokoso aliejaus masę. Išmaišome ir paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, paskirstome tolygiai!

Šauname į orkaitę 30 minučių, 160 laipsnių. SVARBU: akylai stebėkite visą tą mišinį kepimo metu, kas kartą (kas 5, 10 minučių) pamaišykite granolą, kad viskas tolygiai paskrustų. Jūs geriausiai žinote kaip kepa Jūsų orkaitė; vienoje iškepa greičiau, kitoje lėčiau, bet svarbu, kad granolos mišinys neperdegtų ir stipriai neparuduotų! 

Praėjus kepimo laikui, išjunkite orkaitę ir praverkite jos dureles - palikite granolą vėsti. Vėliau galite suberti į visą tą mišinį džiovintas spanguoles. Išmaišykite ir tiekite su graikišku jogurtu, bei vaisiais.

Originalus receptas čia

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros