,

IŠ 3-JŲ GĖLIŲ PUOKŠČIŲ 6 VAZOS GĖLIŲ

antradienis, sausio 19, 2016

GĖLIŲ PRIEŽIŪRA

Neseniai švenčiau savo gimtadienį, o tiksliau gimtadienis tęsėsi visą savaitę. Gavau daug nuostabių gėlių, tame tarpe ir puokščių, kurios susideda iš įvairių gėlių, augalų, lapų ir kitų papuošimų. Dievinu gėles, tik man norėtųsi jų turėti kuo daugiau ir kuo dažniau. 

Tarp dovanotų gėlių buvo 3 puokštės, kurias pardavėjos akylai suveržė rafija, susuko žolės stiebais, sudėjo į visokias medžiagas ir voalia - turiu prabangią gėlių konstrukciją. Aš, kaip bepradedančioji minimalistė (toji, kuriai kuo mažiau, tuo geriau) iš karto įvertinau šių puokščių turinį ir susimąsčiau - kiek gi atskirų gėlių ar augalų stiebų aš gaučiau, jeigu išvyniočiau visas tas dideles puokštes? Atsakymas: iš 3-jų didelių puokščių, gavosi 6 vazos gėlių, tai reiškia, matematiškai padvigubinau gautų gėlių skaičių! 

GĖLIŲ PRIEŽIŪRA

Atrodo - ir kas čia per naujiena? Man asmeniškai, tai buvo geriausias atradimas gyvenime, kadangi niekada neardžiau dovanotų gėlių puokščių ir niekada neužsiiminėjau mėgėjiška floristika. Ir išvadą pasidariau: norint turėti daugiau gėlių, reikia atskirti puokščių gėles ir lapus, bei pamerkti į skirtingas vazas. 

Ardyti puokštes sveika gėlėms, nes šitaip Jūs išlaisvinate gniaužtose buvusias gėles, kruopščiai nukerpate jų galiukus ir pašalinate nuo vandens supuvusius lapus. Tačiau patarčiau vieną - dvi dienas dar pasidžiaugti pilnomis gražiomis puokštėmis, keisti vandenį kas dieną ir tik trečią - ketvirtą dieną užsiimti gėlių skyryba. 

gėlių priežiūra


TARP MANO 3-JŲ PUOKŠČIŲ BUVO ŠIOS: 
  1. Raudonos gerberos + baltos tulpės + augalų stiebai.
  2. Baltos eustomos + didelis gražus lapas + žolė
  3. Raudonai oranžinės rožės + geltonos alstromerijos + uogų stiebai + šakos su lapais + kiti papuošimai.
IŠ ŠIO SĄRAŠO GAVOSI +3 PAPILDOMOS VAZOS GĖLIŲ:
  1. Raudonos gerberos + mini lapų šakelės
  2. Baltos tulpės
  3. Baltos eustomos
  4. Didelis gražus lapas
  5. Raudonai oranžinės rožės + geltonos alstromerijos + uogų stiebai
  6. Lapų puokštė
GĖLIŲ PRIEŽIŪRA

Jei nusprendėte sutvarkyti savo puokštes, siūlau viską daryti ant didelio stalo, kur galėsite matyti kiekvieną puokštės elementą. Kai atrišite ir nukirpsite visus rišimus, iš karto išmeskite dalykus, kurių jau nepanaudosite: žolę, supuvusius lapus, netinkamus priedus ir papuošimus. 

GĖLIŲ PRIEŽIŪRA

Ž I R K L Ė S

Susimąstykite ar turite geras žirkles, šiam reikalui reikėtų sodo žirklių, kadangi kai kurie stiebai yra kieti ir galite tik sugadinti savo darbines žirkles. Mano žirklės skirtos genėjimams, labai patogios ir aštrios.

GĖLIŲ PRIEŽIŪRA - ŽIRKLĖS

G Ė L I Ų  P R I E Ž I Ū R A

Kai jau sugalvosite kaip sudėliosite savo gėles, kiekvieną gėlę būtinai apžiūrėkite, nukirpkite kirstu kampu stiebo galus, kurie yra sudrėkę nuo vandens. Išsirinkite vazą - ji neturi būti didesnė už gėles, tačiau pagal vazą galite orientuotis kokio aukščio gėles palikti. Vazomis gali tapti gražios formos buteliai ar ąsočiai!

Svarbiausia - nukirpkite visus lapus nuo stiebų, kurių apačia bus pamerkta į vandenį. Į vazą daug vandens pilti nereikia, užtenka 1/4 vandens, jei gėlės linkusios įsisavinti daugiau vandens, tada įpilkite 1/3 vandens.

GĖLIŲ PRIEŽIŪRA - VAZOS

B Ū T I N A  Ž I N O T I

Visą kitą grožį ir kompoziciją kurkite taip, kaip Jums atrodo geriausia; siūlyčiau pasigaminti subtilesnių kompozicijų ir nudžiuginti gėlėmis kiekvieną kambarį. Tik nepamirškite keisti vandenį ir kiekvieną kartą nukirpti šlapius stiebus kirstu kampu.

O beje, šis užsiėmimas labai atpalaiduoja ir nuramina, savotiška meditacija, tad rekomenduoju pabandyti ir prailginti gėlių gyvavimą. Visa informacija tai - subjektyvi nuomonė ir žinios iš šaltinių apie gėlių priežiūrą. Linkiu gražių gėlių!

GĖLIŲ PRIEŽIŪRA - VAZOS

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros