,

PAPRASTAS TIRAMISU PYRAGAS

pirmadienis, lapkričio 10, 2014

tiramisu pyragas

Atėjo toji diena, kai leidau sau paišdykauti virtuvėje – pagaminti tai, į ką kartais varvinu seilę pravažiuodama pro Vilniaus Žvėryno rajono „Verandą“. Toje vietoje valgiau vieną skaniausių tiramisu pyragų, patiektų žemoje stiklinėje. Tuo metu svajojau, kad kada nors pasigaminsiu naminį tiramisu. Valgau jį nuo vakar.

Tiramisu gamybai kantrybės nereikia, šis desertas nėra kepamas, bet prieš pateikiant turi būti laikomas šaldytuve apie 2 valandas. Patariu iš anksto numatyti apie 3 valandas tiramisu gamybai, į tai įeina: išvirtos kavos atvėsinimas, deserto gamyba ir jo laikymas šaldutyve, kad sustandėtų iki reikiamos konsistencijos.

Ingredientai
  1. Mascarpone sūrio (indelis 500 g).
  2. 6 kiaušinių trynių.
  3. 3-jų ar 4-ių palečių biskvitinių sausainių - pirštelių (viena paletė  100 g).
  4. ~ 400 ml stiprios kavos (geriausia kokio nors alkoholio skonio, jei nenorite naudoti alkoholio recepte).
  5. ~ 6 didelius šaukštus cukraus pudros.
  6. Natūralios kakavos pakelio. 
Gaminimo eiga

Paruoškite indą desertui, tai gali būti pailgas kepimo indas aukštais kraštais arba porcijinės stiklinės. Iš anksto išsivirkite kavos, kad atauštų. Perpilkite kavą į platų dubenį, kuriame mirkysite sausainius. Jeigu pasirinkote įprastą kavą, galime į ją įpilti 50 ml brendžio arba romo.

Atskirkite trynius nuo baltymų, sudėkite visus trynius į atskirą dubenį, suberkite cukraus pudrą ir išplakite su mikseriu. Sutrinkite visą masę iki glotnios, purios masės; po truputį dėkite į ją mascarpone sūrį ir suplakite viską iki kreminės masės.

Atsargiai mirkome sausainius į kavą, kad šie nelūžtų ir išdėliojame pyrago formoje arba stiklinėse pirmą sluoksnį. Išdėliojus pirmą sluoksnį, apibarstykite jį kakava, kad padengtų visus sausainius. Ant viršaus tepkite trynių ir sūrio masę (išeis du sluoksniai) ir vėl išdėliokite sausainius, apibarstykite kakava. Paskutinis sluoksnis vėl pertepiamas kremu.

tiramisu pyragas gaminimas
Jeigu liko sudedamųjų dalių, kartokite šį procesą trečią kartą. Kai paskutiniu ingredientu ant pyrago liks kreminė masė, apibarstykite ją kakava ir įdėkite desertą į šaldytuvą minimum 2 valandoms.

tiramisu


Originalus šaltinis: čia.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

4 komentarai

  1. Oi,koks gėris! Noriu noriu ir aš pamėginti!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lauksiu, kai atneši į kokį susitikimą! :))))))))

      Panaikinti
  2. Viktorija, nepanašu, kad buvai užmigusi žiemos miegu :) Tiek visokios veiklos turi, vien jau Dievinu dirbtuvės ko vertos! Žaviuosi tavo iniciatyva :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. haha :))) tai čia užklasinė veikla! Ačiū labai Monikut, labai miela tai girdėti :))

      Panaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros