DIEVINU DIRBTUVĖS - POPIETĖ SU KAVA

ketvirtadienis, spalio 09, 2014

Kava Dievinu Dirbtuvės
Aš galiu įvardinti tris mėgstamiausius ryto ritualus: įjungti virdulį, įberti kavos į kavinuką ir gaminti pieno putą.

Dažniausiai net nesusimąstau iš kokio regiono mano kava, kada paskutinį kartą ji buvo skrudinta ir kiek laiko reikia palaukti prieš užpilant kavą vandeniu. Man svarbiausia buvo: ,,noriu kavos", o tai reiškia pieno putos everestus, kondensuoto pieno upelius ir tt. Tikriausiai dabar barista Viktorija susiraukė nuo viso šito teksto. Tegul ji man atleidžia, nes svarbiausia, kad jos dėka, aš dabar žinau kaip reikia teisingai daryti kavą (arba bent jau įsivaizduoju)!

Sužinojau apie gerą kavą Dievinu Dirbtuvėse, į kurias šį kartą pakvietėme kavos profesionalę, Viktoriją Kuktorovaitę, kurią kurį laiką galėjote matyti No Sugar kavos bare. Ji ir jos paskaita mums paliko didžiulį įspūdį, nes aiškiai matėsi, kad ji dievina tai, ką daro, o daro ji kavą, ir ruošia ją stulbinamai gerai! Viktorija dalyvauja kavos ruošimo čempionatuose ir užima prizines vietas!

kavos dirbtuvės


Tad rugsėjo mėnesį vyko trečios mūsų dirbtuvės, kvepiančios kava ir Beatos mamos pyragu! Taip pat, po šių dirbtuvių prie mūsų dirbtuvių komandos prisijungė viena iš dalyvių - Rūta iš Žalia Rūta tinklaraščio. Tad Dirbtuvės Nr 3 praėjo linksmai, gražiai ir su daug naujų pažinčių!

Šį kartą mes sukeitėme visą dirbtuvių eigą ir pirmu numeriu ėjo mūsų pamoka. Parodėme kiek gerų ir smagių padėkliukų galima padaryti iš kamštinės medžiagos! Tiek jų gražių ir įdomių padarė mūsų svečiai, neatsižiūrėti! Ir čia ne liaupsės, nes kiekvienas darė padėkliuką sau, tad stengėsi 120 procentų.

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves


Įtraukėme į dirbtuvių veiklą kiek kitokį žaidimą, kuris ragina pagalvoti, susimąstyti ir pasisakyti. Kažkas juokais sakė, kad mes čia tyčia bandome išgauti informaciją iš dalyvių apie pačias dirbtuves... Iš tikrųjų viskas, ką sako mūsų nauji draugai apie mūsų veiklą - yra labai svarbu. Naujo ,,žaidimo" dėka mes sužinojome ką paruošti kitą kartą, kuo nustebinti, kaip elgtis ir kaip mes atrodome iš šalies...

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves


Praėjus žaidimui ir mūsų pamokai, atėjo ypatingas metas kavos paskaitai nuo Viktorijos Kuktorovaitės. Ji atsinešė chemex ir aeropress kavos ruošimo ,,aparatų" ir pradėjo nuo pasakojimo, kaip atsirado kava. Iš tikrųjų esu trumpai skaičius iš kur kilo ir kaip išpopuliarėjo šių dienų kava, tačiau ničnieko nepamenu. Viktorija leido pažvelgti į kavos gėrimą, kaip į ritualą, kai reikia ne gerti, o skanauti. Atskleidė skaniausių arba tiksliau - sodriausių skonių kavos regionus, papasakojo apie kavos skonius ir poskonius, bei supažindino su taisyklingu kavos gėrimo principu. 

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves
Svarbiausiu momentu buvo kavos ruošimo seminaras, barista rodė, kaip galima pasigaminti beveik espresso gėrimą namų sąlygomis. Pirmiausia Viktorija ėmėsi chemex gražuolio, o vėliau aeropress - dviem atvejais kava išeina skirtingo skonio, vienur sodresnė, kitur truputį prislopinta. Visi gavome paragauti pagamintos kavos; man asmeniškai labiau patiko aeropress'u gaminama kava (gal dėl to, kad kitas aparačiukas yra kur kas brangesnis - juokauju). Kava, daroma su chemex, turi būti pilstoma iš specialaus, gražios ir grakščios formos kavinuko su snapeliu. Taip pat, būtina tikrinti vandens temperatūrą, nes kavos žūtbūt negalima plikyti!

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves


Kas man patiko, tai, kad visiems kilo daug klausimų ir minčių, kadangi daugelis iš mūsų įpratę gerti visiškai absurdišką kavą. Žinau, kad reikia kavą vartoti saikingai, na gerai, gal ir nebūtina saikingai, bet būtinai taip, kad netyčia nesugadinti jos skonio. Kava savo sudėtingumu panaši į vyną, galima sakyti prabangus gėrimas, todėl ir gerti jį reikia prabangiai.

Dievinu Dirbtuves

Dievinu Dirbtuves


Visi buvome laimingi, kad turėjome tokį ypatingą svečią, nes buvo smagu žiūrėti kaip aistringai ji pasakoja apie savo, galima sakyti, ,,profesiją". Dirbtuvės pavyko!

Susipažinome su puikiais žmonėmis: su Jurgita iš I'm lovin' it, su Sigita iš Ten Kur Namai ir Diana iš Dianalietuvininke.lt,  pasigaminome padėkliukų ir paragavome tikros kavos, gamintos profesionalios baristos, Viktorijos. Buvo nerealu! Ačiū, kad atėjote, o mes ruošiamės ketvirtoms dirbtuvėms, kurios bus festivalyje! Susitiksime ten :)

Dievinu Dirbtuves


ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros