DIEVINU DIRBTUVĖS - POPIETĖ SU SIMEGRAFIJA

antradienis, rugpjūčio 26, 2014

Dirbtuvių skanėstų stalas

labas! Nerašysiu, kad ką tik grįžau iš Dirbtuvių, nes niekas nepatikės, bet manyje dar tūno Dirbtuvių atmosfera. Labai noriu pasidalinti su Jumis savo emocijomis, įspūdžiais ir nuotraukomis. 

Kuo toliau, tuo daugiau kyla nerealių idėjų ir kaupiasi daug energijos viskam įgyvendinti! Tik svarbu nesprogti nuo tokio kiekio informacijos. Bet jei ir sprogčiau, tai iš laimės, kad Dirbtuvės turi įtakos Jūsų gyvenimui, nes vienu iš Dirbtuvių uždavinių laikau - įkvėpti geriems pokyčiams, drąsai ir veiklai. Tad visi norintys veikti, susirenka čia!

dirbtuvės

Esu laiminga, kad darau tai, ką dievinu daryti, kad manyje dar tik viskas verda ir nesimato tam galo. Po kiekvieno renginio sakau sau: ,,Viktorija, Tu padarei tai.". Pats geriausias jausmas yra tas, kai Tu įgyvendini dideles svajones vienas pats, nes moki suburti tinkamus žmones, žinai strategijas, moki planuoti, matai vizijas ir ateities vaizdus. Taip, aš vis dar kalbu apie Dirbtuves.

Dievinu Dirbtuvės

Koks turi būti įtikinantis žmogus, kad sukviestų nors ir 4 žmones ateiti į renginį, kurį jis sugalvojo iš nieko. Koks turi būti atkaklus žmogus, kad sudėliotų visus darbus, užduotis, pradėtų veikti ir dar susirastų bendraminčių, suburtų tikrų tikriausią komandą. Koks drąsus turi būti žmogus, kuris ima ir įgyvendina šovusią jam mintį nuo nulio. Labai norėčiau, kad ir Jūs atrastumėte savyje šias savybes, kurios padeda siekti savo tikslų (nors aš prisipažinsiu, nežinojau kad tokia galiu būti). Mano Dirbtuvės visada bus vienu iš didžiausių pasiekimų gyvenime, tikiuosi mano mergaičių organizatorių irgi.

Dievinu Dirbtuvės


Dirbtuvės, buvo ir yra mano iššūkis - didelis, laukiamas ir labai motyvuojantis. Tad, po pirmojo Kūrybinių Dirbtuvių debiuto, iš karto sekė antrasis renginys - ,,Popietė su Simegrafija", į kurį pakvietėme Dianą Slipkauskaitę, simegrafijos aistruolę. 

Galime suversti kaltę sattai, karklei arba sekmadienio renginiui Gedimino prospekte, kad atėjo nedaug žmonių... Tačiau, mano manymu Dirbtuvės praėjo puikiai ir su tiek dalyvių. Šį kartą atėjo labai garbingos viešnios, paliko didelį įspūdį ir net sugeneravau idėją sekančioms dirbtuvėms.
Dievinu DirbtuvėsDievinu Dirbtuvės

Šį kartą pas mus apsilankė dvi vyresnio amžiaus moterys, kurios yra be galo charizmatiškos ir labai smagios. Rasma atėjo su vaišėmis, atsinešė mums vaisių kokteilį, kurį gėrėme su soja - tai buvo žaliavalgių dieviškasis gėrimas. Sužinojau, jog ji jau kelis mėnesius gyvena pagal žaliavalgystės taisykles, kas mane labai sudomino. Ši moteris pakeitė kelias darbo sritis, dalyvauja įvairiuose kūrybos renginiuose ir domisi menais. Ji atsinešė mums parodyti simegrafijos darbelį, kurį padarė savo artimajam žmogui, nors tada dar tiksliai nežinojo kas tai per technika.

Dievinu Dirbtuvės


Kita garbingoji viešnia buvo Fausta, pedagogė, kuri užsiimdavo rankdarbiais nuo pat mažens, o pirmieji jos išsiuvinėti drugeliai buvo pagaminti kai ji turėjo tik 6 metukus. Fausta taip pat atsinešė parodyti mums savo kūrinius - o tai nudžiugino mane, kad žmonės nori dalintis savo pasiekimais su kitais.

Dievinu DirbtuvėsDirbtuvės prasidėjo nuo vaišių stalo, kadangi teko laukti vėluojančių svečių, kurie galop visai neatvyko. Tada perėjome prie renginio pristatymo ir pačių dalyvių prisistatymo. Smagu  buvo matyti Aureliją iš Idėjų Miško, kuri Dirbtuvėse jau lankosi antrą kartą. Taip pat labai smagu girdėti iš dalyvių priežastį dėl ko jie atėjo - naujų pažinčių, kas ir yra Dirbtuvių vienu iš tikslų.

Dievinu Dirbtuvės


Kaip ir minėjau, paskaitą apie Simegrafiją vedė talentingoji Diana, kuri mus nudžiugino ne vien pasakojimu, bet ir žaidimu, kuris leido geriau suprasti simegrafijos technikos esmę. Ir pajudėjome truputį! Per pirmąją paskaitą, Diana mus pamokė simegrafijos siuvimo ir bandėme išsiuvinėti tam tikras formas ant kartono lakštų. Buvo juoko ir juokelių, na bet ko ir tikėtis, kai vienoje vietoje susirenka tiek smagių žmonių!

Dievinu Dirbtuvės

Dievinu Dirbtuvės

Dievinu Dirbtuvės




Dievinu Dirbtuvės

Dievinu Dirbtuvės

Vėliau leidome Dianai pailsėti ir ėjome užkąsti, šį kartą ant mūsų stalo nebuvo macaroons'ų, kurie buvo per pirmąsias Dirbtuves... Užtat turėjome morenginių sausainių, Beatos vieno kąsnio užkandėlių, saldainių ir sausainių. Tik spėk valgyti! Prie užkandžių pasikalbėjome apie žaliavalgystę, sojos pieną ir žinoma, dirbtuves.

Dievinu Dirbtuvės


O po to laukė mūsų organizatorės Beatos pamoka, kurios metu turėjome pasigaminti atvirukus simegrafijos pagrindu. Vėl gi, buvo juoko, netikėtumų ir nekantrumų, ir supratome, kad mums dar toli iki to laipsnio, kai simegrafijos atviruką padarytume bežiūrint žinias.

Dievinu Dirbtuvės

Dievinu Dirbtuvės


Dievinu Dirbtuvės

Dievinu Dirbtuvės


Iš tikrųjų tokia laimė buvo apėmus, bežiūrint į visus dalyvius, kad jie vis gi jaučiasi gerai, kad renginys pavyko smagus ir netrūko linksmybių, o ir žmonės labai šilti susirinko. Tad didžiulis ačiū Jums visiems, tikiuosi Jus pamatyti ir kitose Dirbtuvėlėse! Jūs gi įsivaizduojate su kokia meile mes ruošiamės Dirbtuvėms, su kokiu nekantrumu laukiame svečių ir kaip neriamės iš kailio, norint Jus nustebinti? Manau, kad tai akivaizdu, nes tą parodo mūsų darbai. Nepraeikite pro šalį, kai bus 3 - iosios Dirbtuvės, mes norėsime su Jumis susipažinti, o ir pažadu, mūsų Dirbtuvėse bus daug staigmenų, žinomų žmonių ir įkvėpimo!

Dievinu Dirbtuvės

Dievinu Dirbtuvės

Dievinu Dirbtuvės

Dievinu Dirbtuvės

Dievinu Dirbtuvės

Dievinu Dirbtuvės


Visa informacija dėl Dirbtuvių yra pasiekiama čia. Renginio dalyviai, apsilankę Dirbtuvėse, jungiasi čia, kad visi būtume vienoje vietoje ir lengviau pasiektume tuos, su kuriais susipažinome Dirbtuvių metu, o ir naujienas sužinotumėme pirmi. Iki kito karto, palikite atsiliepimą, nes mūsų varomoji jėga, tai - išsakytas/parašytas sakinys apie mūsų veiklą.

Nuotraukos: Ingrida Pilat

Facebook | Tinklaraštis | Instagram

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

8 komentarai

  1. Man labai patinka skaityti tavo įspūdžius po dirbtuvių. Aišku, dar labiau patiktų dalyvauti, bet kadangi kitame mieste gyvenu, vis nepasitaiko progos. Tačiau tikrai džiugu, kad organizuoji ir skatini visus kūrybiškumo. Sėkmės su ateities dirbtuvėmis!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vita! Kaip malonu! Ačiū už palinkėjimus! :)) Aš labai norėčiau, kad kada atvyktum į Dirbtuves, man patinka bendrauti ir offline režimu, tad visus blogerius, su kuriais bendrauju online, visada kviečiu ateiti į renginį, pasilinksminti gyvai :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jesteś niesamowita!!!! Rozkręcasz się, warsztaty robią wrażenie, pięknie to wszystko wygląda. Gratuluję <3

    AtsakytiPanaikinti
  4. Noriu! Ir dabar jau padarysiu viską, kad kitose dirbtuvėse būčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Viktorija, dėkoju už galimybę pabūti su aktyviu jaunimėliu, kuris ieško, atranda, bendrauja, siekia, jaudinasi ir pan. Jūsų komanda atras kiekvienas savo kelią gyvenime. Esate tokie skirtingi! Bet susitikimas buvo galo malonus, jaučiasi, kad dirba komanda. Čia galėjo kiekvienas rasti savo erdvę pokalbiui, darbeliui, pamokėlei, stebėjimui...
    Norėčiau paprieštarauti Viktorijai "Mano Dirbtuvės visada bus vienu iš didžiausių pasiekimų gyvenime, tikiuosi mano mergaičių organizatorių irgi." Dirbtuvės - tai tik startas dideliems ir svarbiems darbams, atradimams, pasiekimams. Jaučiu, kad po 3-5 metų Jūs su šypsena skaitysite šiuos tekstukus. Gyvenimas laaaaaabai greitai bėga :) Kad ir kaip norėtumėt jį sustabdyti :) AČIŪ Jums! Rasma.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gerbiama Rasma, labai ačiū už atsiliepimą, tokio mums visoms reikia... Žmogiškojo palaikymo, supratimo, kad tai ką darome, darome gerai :)

      O dėl pasiekimo... tai žinoma, čia ne pabaiga ir dar laukia daug didelių ir reikšmingų nutikimų, bet žinant mano asmenybe - tai tikrai didelis žingsnis man pačiai. :)

      Jau pastebiu, kaip viskas beprotiškai lekia... Tikiuosi, kad visame tame skubėjime pavyks daryti tai, kas tiekia malonumą kitiems ir sau pačiai :) Didelis ačiū už dalyvavimą ir šiltus žodžius. :)

      Panaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros