, , ,

RUDENS KAPSULĖS SPINTA BEI KAIP RENGTIS ŠILTAI?

penktadienis, rugsėjo 14, 2018

kapsules spinta

Vakar einant reikalų, vėjas šokdino rudens lapus po kojomis. Kaip romantiška, pagalvojau, ypač kai leidžiasi saulė ir oda dar nepašiurpsta nuo šalčio. O socialiniuose tinkluose kaip visada, vieni liūdi dėl trumpos vasaros, kiti išdidžiai pasitinka lietingą rudenį. Taigi, šiuo gražiu intarpu, primenančiu apie besikeičiančius orus, pranešu apie šiandienos įrašo temą (labai laukiamą) - mano rudens spintos kapsulė!

Jeigu pastebėjote, daugelis kapsules ruošia iš mažesnio kiekio derinių, kadangi idėja orientuota į konsumizmo mažinimą, sąmoningumo kūrimą. Tačiau, man būtų sudėtinga pasidaryti mažą kapsulę dėl savo įvaizdžio ir stiliaus įvairovės. Galite sudaryti derinių spintą iš kiek tik norite drabužių, svarbu, kad jie derėtų tarpusavyje (atitiktų šiltą arba šaltą tipą), o dar smagiau būtų, jei jie visi būtų nešiojami.

Apie kapsulės koncepciją ir naudojimą rašiau čia, o apie kapsulės eksperimentą, kurį atlikau pavasarį, užsiminiau čia, o jeigu smalsu, kaip gi atrodė mano vasaros kapsulė, ji - čia. Bet jeigu reikėtų trumpai apibūdinti ką man reiškia spintos kapsulė, tai nupasakočiau septyniais žodžiais - tinkamas mano tipui derinių skaičius vienam sezonui. Tokioje spintoje pavyzdžiui, turime: kelis viršutinius drabužius, apatinės dalies drabužių, suknelių ir susagstomų megztinių. Esmė tame, kad parenkame atitinkamų drabužių skaičių vienam sezonui tokiu būdu, kad kiekvienas drabužis derėtų bendrame ir spalviniame kontekste. 

Mano rudens kapsulė

Rudens kapsulei, pavyzdžiui, parinkau 13 palaidinių / marškinių / marškinėlių, 5 kelnes / sijonus ir 2 sukneles, iš viso komplekto gavau - 67 drabužių derinių. Kai jau vizualiai sudėliojau savo kapsulės portretą kompiuteryje, vėl šiek tiek nusiminiau dėl spalvų. Mėgstu ryškius akcentus, bet iš tų akcentų pas mane spintoje tik saugios bei bazinės spalvos. Ir jau po dviejų spintos kapsulių suprantu, ko trūksta mano įvaizdžiui. Palaipsniui stengiuosi ieškoti geresnės sudėties drabužių, tinkamų man spalvų ir faktūrų. 

kapsules spinta

Norėjau atkreipti Jūsų dėmesį, kad ruošiant kapsulę, reikia atsižvelgti į orą, peržiūrėti sezono įvykius (šventes, gyvenimo pokyčius) ir tuomet, žinant kokio tipo drabužių Jums reikės - bus lengviau orientuotis ką palikti, o ką atidėti kitam sezonui. Jau esu gan neblogai peržiūrėjusi savo spintos turinį, parinkusi drabužius, kuriuose jaučiuosi gerai, kurių sudėtis mane tenkina ir kurie atitinka mano įvaizdį. O ką reiškia kurių sudėtis mane tenkina? Pasiūloje vyrauja tendencija, kad norima greitai ir pigiai parduoti prastos sudėties drabužius, vadinasi medžiagos iš kurių pagaminami rūbai yra skirstomos į nekokybiškas ir kokybiškas. O kas yra toji kokybė? Mano manymu - natūralus pluoštas ir pluoštas, kuris gerai atlieka savo funkciją - vasarą veikia kaip kondicionierius, o žiemą - kaip šildytuvas.

Tai kaip nesušalti ateinančiu šaltuoju metų laiku ir kartu atrodyti stilingai?

Ina, mano skaitytoja, paklausė kaip atrodyti elegantiškai su šiltais rūbais. Susimąsčiau, ką reikėtų žinoti ruošiantis rudeniui ar žiemai ir išskyriau 4 dalykus, kurie man pasirodė itin svarbūs:

1. Mums reikės specifinės sudėties drabužių, kurie šildytų, o ne vėsintų. Galima po apačia nešioti šildančius apatinius drabužius, tokius kaip: marškinėliai, ilgų rankovių nertiniai ar tamprės, kurie yra pagaminti iš šilko arba vilnos. Tik tokie apatiniai rūbai leis kūnui kvėpuoti ir saugos nuo šalčio. 

2. Rinkitės drabužius, kurių sudėtis yra dėkinga - nesusigundykite sintetinių ir natūralių pluoštų sąjunga - tokios medžiagos gal ir sušildys, bet sukurs vakuumą, kuris skatins prakaitavimą. Jeigu dar nežinote kokius pluoštus rinktis vasarai ar žiemai, pravers žemiau esanti špargalkė, kuria pasidalino mano minėta Daria.

drabužių sudėtis

3. Kalbant apie stilių - kiekvienas jį supranta savaip. Dauguma rudenį ir žiemą sluoksniuoja drabužius ir tai, žinoma, geriausia išeitis, jeigu mūsų rūbai yra ploni arba ne tokios geros (šiltos) sudėties. Apie sluoksniavimą galite daugiau sužinoti iš video ir pdf prezentacijos čia

4. O jeigu norime atrodyti elegantiškai, svarbu išlaikyti balansą. Turiu omenyje, kad renkantis viršų ir apačią, reikia vadovautis lengvas / sunkus principu: jeigu mūsų viršus, pavyzdžiui - šiltas megztinis yra laisvo stiliaus, oversized ar pernelyg puošnus, apačia turi būti atvirkščiai - priglausta, tad tiktų aptempti džinsai ar tiesaus silueto kelnės ir pieštuko formos sijonas. Ir antraip - jeigu turime aptemptą megztinį ar sluoksniavimą, sijonas ar kelnės gali būti laisvi. Žinoma, kartais atrodo gražiai, kai apačia ir viršus yra laisvi, bet reikia mokėti derinti. O kai abi kūno dalys yra aptemptos (daugumai pažįstamas apsirengimo būdas), tai irgi yra variantas, svarbu šaltuoju metu pasirūpinti, kad ir kojoms būtų šilta, rinktis kelnes su vilna ar šiltas pėdkelnes ir po sijonu vilkėti apatinius šiltus šortus.

Įspūdžiai po kapsulės 

Tai kaip man toji kapsulė, ruošiant ją jau antrą sezoną? Žinokite, gerai! Atsiranda tvarka, spinta yra laisva (nes visi kiti atidėti rūbai guli dėžėse), aš beveik visuomet turiu ką apsirengti. Tad, jeigu ilgainiui keisite drabužius į kitus, dairykitės tų, kurie atitiktų 3 kategorijas vienoje kapsulėje:
1. vieni būtų puošnesni, vadinami statement (ryškios spalvos, įdomus pasiuvimas, forma, geriausios kokybės, kadangi atkreipia į save dėmesį) ,
2. kiti universalūs (vis dar ryškios spalvos, mėgstamų spalvų, žaismingų),
3. baziniai vadinami basic (pilka, juoda, tamsiai mėlyna, beige spalvos, paprastas, bet kokybiškas pasiuvimas, geros kokybės, kadangi nešiojami dažniau).

kapsulės spinta

O visa kita yra nuostabu, nes kaip sakiau savo video stories Instagram'e (visus stories apie kapsulę rasite mano Instagram'o profilyje burbuliuke kapsulė), pamirštu apie kitus drabužius, kurie nedėvimi visą sezoną ir juos pamačius iš pradžių jaučiu nuostabą, o vėliau - labai džiaugiuosi. Tai puiki rotacija pabodusiems rūbams paslėpti ir po sezono juos iš naujo atrasti, tai taip pat puiki priemonė taupyti finansus. Ir žinoma, tvarkos ir ramybės pojūtis tokiu būdu tvarkant spintą yra neįkainojamas + visada turi ką apsirengti. Na ir turėkite atskiras kapsules jeigu Jūsų darbo ir kasdienybės stilius yra skirtingas, tada vieną kapsulę padarysite su darbo drabužiais, kitą su laisvalaikio. Taip pat, atskiros kapsulės reikalauja šventiniai drabužiai, kurie yra puošnūs ir skirti gimtadiniui, Naujiems metams ar ištaigingiems vakarams. Orientuokitės ne tik į įdomius drabužius, bet ir į tuos su kokybiška, aukščiau minėta, sudėtimi.

O kaip elgtis su nederančiais drabužiais?

Man labai džiugu, kad į mane kreipiasi skaitytojos, kurios bando dėlioti savo kapsules. Didžiausias sunkumas joms dėliojant kapsulę, tai, jog atsiranda drabužių, kurie netinka prie kitų turimų rūbų. Jei darome kapsulę iš jau esamų rūbų, kuriuos pirkome neatsižvelgdami į visos spintos turinį, parduokite, atiduokite arba kitaip panaudokite šiuos drabužius. Jeigu kuris nors drabužis netinka, paanalizuokite kodėl. Turėkite omenyje, kad prieš įsigydami naują daiktą į spintos kapsulę, reikėtų orientuotis pagal spalvos tipą, medžiagų faktūrą ir sudėtį - ar tai atitiks Jūsų paletę, keliamus reikalavimus ir medžiagos kokybę?

Tikiuosi ši kapsulė įkvėps ir Jus pasidaryti savo spintos reviziją ir sudėlioti kelis derinius rudeniui! O jeigu abejojate ar Jums tiks kapsulės principai, susipažinsite su likusiais argumentais čia. Jeigu turite klausimų - pasikalbame komentaruose! Ir būtinai parašykite ką manote apie mano rudens derinius, labai lauksiu.

Palaikome ryšį! Tinklaraštį galite sekti per Bloglovin, taip pat kviečiu į Instagram bei Facebook grupę, skirtą šio tinklaraščio skaitytojams ir tiems, kas nori prisijaukinti lėtą gyvenimo būdą.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

2 komentarai

  1. Jau kaip seniai galvoju apie tą minimalizmą spintoje - bandau taikyti, toks lengvumas ir paprastumas. Suprantu - kiek mažai reikia ir kiek daug turiu ką apsirengti :))Ačiū už puikų straipsnį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtent, o ir matosi iš karto ko trūksta (kaip man pavyzdžiui) - spalvų :)) Džiaugiuosi, kad patiko bei tikiuosi, ir toliau laikytis šio principo. Linkėjimai!

      Panaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros