,

PIKNIKAS - NUO MAISTO IKI UŽSIĖMIMŲ

sekmadienis, rugpjūčio 25, 2013

piknikas


Piknikui reikia specialaus maisto, dviračių (nors nebūtinai, galima nuvažiuoti automobiliu arba nueiti pėsčiomis) ir puikios gamtos vietos! Praktiškai visų piknikų sudedamosios dalys yra standartinės, t.y. piknikas susideda iš maisto ir gėrimų, vietos, bei užsiėmimų.
Mano piknikas atitiko šiuos kriterijus ir buvo nuostabus! Tad, jei planuojate savo pirmąjį pikniką ir Jums trūksta idėjų ką galima su savimi pasiimti, galbūt Jums padės mano patarimai.


Maisto ir gėrimų pasiūlymai

Į pikniko krepšelį galite įdėti besėklių vynuogių (ar kitų mėgstamų vaisių, kurie nebūtų labai sultingi), virtų kukurūzų burbuolių, kietųjų sūrių rinkinį, daržovių asorti (agurkai, žiedinis kopūstas, morkos) su naminiu padažu (receptas žemiau).

Piknikas, tai savotiškas išbandymas (bet malonus), nes reikia pagaminti tokį maistą, kurį būtų patogu valgyti, neužteršiant nei gamtos, nei pledo, nei Jūsų pačių. Taip pat, piknikas nėra pietų ar vakarienės atmaina, tai užkandžių puota.

Reikia pasirūpinti lengvu maistu, nes tokia iškyla yra daroma ne dėl valgymo, o dėl gamtos, poilsio, tinginėjimo gražiame ore. Taip pat, tai puiki išeitis pabėgti nuo miesto šurmulio, pasidaryti draugų vakarėlį ar pasimatymą.

Pasidomėjus, kokie piknikai yra rengiami užsienyje, sudariau savo maisto sąrašą ir puoliau jį įgyvendinti. Kadangi sugalvojau pasiimti šviežių daržovių, tai ir padažo prie jų reikėjo. Nusipirkau žiedinį kopūstą, nupjoviau vidutinio dydžio šakeles (kad būtų patogiau mirkyti į padažą), agurką ir morkas supjausčiau pagaliukais.

Padažas gavosi aštriai - česnakinis. Štai jo gaminimo eiga: į nedidelį indelį įdėti 3 šaukštus majonezo, 1 šaukštą grietinės arba jogurto įlašinti citrinos sulčių (pusė šaukštelio), įpilti alyvuogių aliejaus (1 šaukštelis), išspausti 1 skiltelę česnako, įberti pipirų pagal skonį ir išmaišyti.

Kukurūzų burbuolių paruošimas - reikia užvirinti vandenį puode, įberti žiupsnelį cukraus (tik ne druskos, nes bus labai kietos) ir sudėti kukurūzas, virti 3 - 5 min. Išėmus iš puodo, ištepti kukurūzas sviestu arba medumi.

Reikalingi daiktai

Žinoma reikia pledo ar kokios kitos medžiagos ant kurios ir vyks piknikas. Būtina pasirūpinti puodeliais, lėkštėmis (ar vienkartiniai - spręsti Jums), įrankiais (visada praverčia peiliukas) ir maistą sudėti į tinkamus indus (geriausiai tarnauja hermetiniai indeliai).

Taip pat, būtina turėti atsarginių maišelių (šiukšlėms surinkti), servetėlių, rankų valymo priemonių (pvz.: drėgnų servetėlių arba gelio rankoms dizenfekuoti). Galima prigriebti pagalvėlių, kad būtų jaukiau sėdėti bei būtų į ką atsiremti (ar atsigulti). Galima pasiimti padėklų ant kurių patogu sudėti maistą, puodelius ir kt.

Nemažai svarbu yra pasirūpinti priemonėmis nuo vabzdžių, jei oras geras, pasiimti saulės akinius, kepurę ar skrybėlę.

Vieta

Parkas, paplūdimys, miškelis, sodas, laukai, veja prie upelio, ežero pakrantė ar nuosavas kiemas. Geriausia pasirinkti pavėsį (jei šiltas oras), o upelis gali būti išbandymu, kadangi tam tikru metu jį okupuoja uodai (todėl griebkite priemones nuo uodų). Dar vienas išbandymas - bitės, todėl reikia kovojimo priemonių ir su jomis susidoroti.

O vietą galima rinktis tokią, kur nebus tiek daug žmonių ir mašinų - tiesiog apsauga nuo triukšmo. Aš buvau prie Vingio parko tilto - labai graži vieta, o ir poilsiautojų nedaug.

Kelionės pobūdis

Piknikas tuo ir smagus, kad į jį galima išsiruošti kitu būdu, labiau draugišku gamtai - dviračiu. Taip ir padariau, tačiau aišku, kai yra noras važiuoti prie labai gražių, bet toli esančių vietų - automobilis yra neišvengiama priemonė.

Bet ir čia galima gudrauti - pasiimti su savimi dviračius ir numinti kažkiek kelio dviračiais iki tos išsvajotos vietos.

Užsiėmimai

O veikti galima begalę dalykų! Mes su draugu žaidėme kortomis, tačiau dar galima žaisti badmintoną, stalo žaidimus, galima skaityti, vartyti žurnalus, rašyti blogo įrašus, galima ir su kamuoliu, disku pažaisti, galima spręsti sudoku, kryžiažodžius, žaisti įvairius kitus žaidimus, mokytis kalbų, groti gitara ir dainuoti (jei kitiems netrukdo), galima surengti spektaklį ir žiūrėti filmus.

Taip pat galima fotografuoti, žaisti tvisterį, išdykauti ir nežiūrėti į laikrodį. Galima atsipalaiduoti kiek norite laiko ir kokiu norite būdu, svarbu, kad visi turėtų kuo užsiimti. Likau patenkinta pikniku, tačiau kitąkart pasiruoščiau stipriau. Po pikniko su draugu nuvažiavome kavos ir netyčia užsisakiau sušių, o vėliau tuo pačiu transportu nudūmėme į Velomaratoną. Turininga, aktyvi diena, norėčiau gyventi Žvėryne.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

6 komentarai

  1. Man patiko "netyčia užsisakiau sušių" :)) Tikrai, tie sušiai tokie klastingi, kad net nepastebi, kaip jie atsiranda prieš nosį ir prašosi būti suvalgomi :)) O piknikas tikrai labai šauni idėja. Noriu ir aš, kol dar gamta leidžia..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Monika, visą tai inicjavo patys sušių baro darbuotojai. Vienas jų pradėjo pasakoti kokie skanūs yra tam tikri sušiai ir paklausė: ,,ar norit?", tai draugas šūktelėjo, kad norim (mano nuostabai, nes jis jų nevalgo), matyt, kad tik aš būčiau laiminga, o aš dvejojau - mintyse priešinausi! Bet draugui pasakius taip, pasakiau ir aš :D

      Aš pikniko idėją puoselėjau pusė metų, nedaryk mano klaidos :D

      Panaikinti
  2. piknikas yra gėris! O pagal tavo planą, galima oho kokį susiorganizuoti :) Visad su draugais organizuodami kokį pasivažinėjimą po apylinkes pasiruošiame užkandžių ir tada jau susiradę tinkamą vietą pasivoliojam po saule ant pledukų. Pliusas dar ir tas, kad nereikia ieškoti kokio restoranėlio pavalgymui ir gamtoje daugiau pabūnam. :) šaunus įrašas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi kaip Jums smagu :)) aš irgi taip noru!!!

      Man piknikas savotiškas ritualas, kaip ir kavos paruošime :D krapštaisi sau ir mėgaujies, ačiū Laima! :)

      Panaikinti
  3. Ei, labai smagus post'as!:) Dievinu piknikus, o jau pasiruošimas jiems.. Kartais būna malonesnis už pati pikniką.. O beskaitant, alkį sužadino ryškiai geltonį kukurūzai, reikės būtinai paragauti!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Rūta! :)) taip ir yra, pasiruošimai būna kartais magiški, jei neįgauna rutinos :) tad piknikus reikėtų daryti su pertraukom, kad nenusibostų :))

      Kukurūzos yra labai niam, bet deja jų sezonas jau praėjo ir jos begėdiškai nyksta nuo parduotuvių lentynų... :(

      Panaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros