MEDINĖ ŽVAIGŽDĖ LEMPUČIŲ GIRLIANDOMS KABINTI

trečiadienis, birželio 12, 2013

Medinė Žvaigždė Girliandoms Kabinti

Šiandienos įrašas yra apie svajones arba tiksliau svajonių simbolį. Sako: ,,žvaigždė krenta! Sugalvok norą!". O aš vis stebiuosi kodėl žvaigždę mes piešiame kaip penkiakampę figūrą, kai iš tikrųjų šis dangaus kūnas neturi apibrėžto kontūro? Kaip bebūtų, žvaigždės forma visada man patiko, todėl buvo laikotarpis, kai mėgau viską, kas turi žvaigždės formą, žvaigždėtą dangų irgi. 

Žiemą (brrr...) užsienio tinklaraštyje, tiksliau: Vosgesparis tinklaraštyje pastebėjau žvaigždę - namų dekoraciją, kurią pamačius pagalvojau: ,,o kodėl nepasidarius tokios?". Atskubėjo draugo pagalba ir pasirodė žvaigždė danguje.

Tik nesakykite, jog tokios dekoracijos skirtos Kalėdoms ir pan. Tos lemputės tinka dekoruoti bet kokį interjero daiktą. Man patinka šių dienų idėjos kabinti šias girliandas ant sienos, darant iš jų užrašą, arba sudėti kur nors ant lentynos ir šiltą vakarą, sėdėti prie gražiai krentančios šviesos. O kad nedėti švieselių kur papuola, galima sukabinti ant žvaigždės, kad ji tikrai spindėtų!

Čia verčiau draugo DIY, nes aš tik stebėjau ir buvau jo padėjėja, tačiau idėją pasiūliau aš. Kad visų laurų nepriskinčiau, parodysiu, kaip ir iš ko jis darė šią žvaigždę. Ačiū Tau, mano drauguži!

Medinė Žvaigždė Girliandoms KabintiKo reikės?
  1. 5 vienodo ilgio ir storio medinių pagaliukų.
  2. 8 varžtų (M4) su veržlėmis.
  3. Grąžto.
  4. Dažų.
  5. Lempučių girliandos.
Kaip padaryti?

Kadangi šis daiktas buvo padarytas žiemą, jo nuotraukų nėra. Tačiau visas procesas yra labai lengvas. 
  • Iš pradžių reikia gauti medinių pagaliukų, juos nušlifuoti, pamatuoti, kad jie būtų vienodo ilgio, kad žvaigždė gautųsi simetriška. 
  • Galima iškart ir nudažyti pagaliukus norima spalva.
  • Išgręžti skylutes kiekvieno pagaliuko gale, maždaug 2 cm nuo galo.
  • Pasibandyti įvairiais būdais sudėti pagaliukus, kad gautųsi žvaigždės forma. Tik vėliau galima įsukti varžtus, norint sukabinti vieną pagaliuką su kitu. Prisukti veržles.
  • Stabiliam žvaigždės sutvirtinimui panaudojome dar 3 varžtus ir įsukome juos į vidurines pagaliukų susikirtimo vietas.
  • Viskas! Kabiname girliandą!
Medinė Žvaigždė Girliandoms Kabinti

  • kiti  diy
Kadangi šio įrašo tema: žvaigždės, surinkau įdomiausius ,,žvaigždėtus" sprendimus, kuriuos galima pasigaminti arba bent jau pasisemti idėjų. Arba netgi pamėgti žvaigždes ir dažniau žiūrėti į dangų :))

Medinė Žvaigždė Girliandoms Kabinti
  1. Šis didžiulis žvaigždės daiktas išvis yra pasakiškas. Vat ir pavyzdys, kaip atrodo daiktai su girliandomis. Tačiau, čia jau didesnis projektas, 3D formatu, nes girliandos lempos didesnės ir gražesnės!, o ir medis koks gražus!
  2. Dabar yra madingi ženklai, simboliai, raidės iš betono, todėl nenustebčiau, jei pas kažką namuose rasčiau tokių masyvių žvaigždžių. Puikus pvz.: durų stabdys!
  3. Domino! Tikrų tikriausias domino, tik vietoj priimtinų taškelių - žvaigždutės.
  4. Nelabai aiški nuotrauka, tačiau joje yra taurė, kurį pažymėta kažkieno vardu. Dabar tendencija, jau jeigu vyksta didelis vakarėlis prie stalo, sugalvojama įmantrių būdų sužymėti kieno kur vieta, kieno kur taurė. Čia paprastai, su skalbinių segtukais prisegta žvaigždė - kortelė su vardu. Pamesi galvą, tačiau nepamesi taurės. 
  5. Grindų akcentas. Patinka man tokie subtilūs dekoravimai, lyg užslėpta detalė.
  6. Ledukai! Jokie ledukai man dar neatrodė taip elegantiškai kaip šios žvaigždės. O gal čia gėrimo spalva kalta?
  7. Marškinių papimpinimas. Pavėluotai madinga Lietuvoje turėti gražią, išskirtinę marškinių apykaklę su žvyneliais*. 
* sequin [‹si:kwˆn] n - žvyno pavidalo blizgutis (prisiuvamas drabužiui papuošti). Oh, kaip pamėgau tuos sekvinus! Dabar žinosiu, kad yra ir žvaigždės formos. 



O dar idėjų rasite ČIA, tikiuosi pravers!
  • į k v e p i a n t i s  diy

Metas parodyti tinklaraštį, kurį patį pirmą iš visų blogų pradėjau sekti ir kuris palaipsniui mokė priprasti prie minimalizmo, urbanistinio stiliaus pėdsakų ir loftų. Kuriame buvo ir yra daug įkvepiančios medžiagos, o ir žaviuosi moterimi, kuri rašo šį gėrį. 



Medinė Žvaigždė Girliandoms Kabinti



B l o g a s Vosgesparis
B l o g e r ė Desiree

Aišku, mano ir draugo kūrinys iš tolo neprilygsta šiam įkvėpimo šaltiniui, tačiau tai puiku, yra kur tobulėti. Ypač naujo fotoaparato pirkime :))

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

2 komentarai

  1. tai sveikinu laimingai pabaigus! O žvaigždė tai superinė! man visada patiko lemputės. lemputės ant medžių labai gražu, ir tikrai ne tik žiemą. Aš savo kambary lempučių neatsisakyčiau, bet turiu tik vieną rozetę. :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Laima! :))

      Man tos lemputės išvis kaip kambario dekoracija, nors gražių ir originalių sunku rasti... Ačiū už įvertinimą ;)

      Panaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros