,

MOTERŲ SUPPORT GROUP

šeštadienis, balandžio 21, 2018

moteris verslas

Ar nemanote, kad mes, moterys turime palaikyti viena kitą? Ar nejaučiate poreikio būti naudinga ne tik savo versle, šeimoje, bet ir savo draugės ar pažįstamos veikloje? O gal manote, kad galėtumėte susikooperuoti su kokia nors pažįstama ir pabandyti dirbti kartu?

Mano požiūrį į darbą, kai esi vienas versle, puikiai iliustruoja šis tekstas čia, kuriame kalbama, jog praėjo laikai, kai prižiūri savo daržą viena. Konkurencija ar pavydas turi nueiti į antrą planą (arba iš viso privalo būti eliminuoti)! Metas susitikti su panašiai mąstančiais žmonėmis ir kartu pasitariant, išsakant idėjas ar išsklaidant abejones, gauti daug daugiau naujų galimybių savo verslui plėtoti. Ar žinote, kad ilgą laiką dirbdama viena, svajojau papildyti komandą iš vieno žmogaus, kokia nors drauge ar draugu, kurie irgi daro verslą? Norėjosi patarimų, įžvalgų ir žvilgsnio iš šalies, nors su Rūtele (mano mentore) kalbame apie tinklaraščius, maistą ir veiklą bendrai, trūko žmogaus, kuris pats daro verslą ir mato vidinius veiklos niuansus.

Darbas dviese ar komandoje motyvuoja, padeda sustiprinti poziciją versle; gauname ne tik pagalbą, gauname kur kas didesnę naudą, kuri slypi naujų perspektyvų atsiradime ir naujo požiūrio formavime. Tačiau, norisi akcentuoti, kad būtent moterys atkreiptų dėmesį į bendrą darbų sesiją, kad jos nebijotų dirbti kartu ar keistis nuomonėmis apie viena kitos verslus ar veiklas. Galime turėti savo mentorę, kaip kad aš turiu Rūtą iš Sansucre bei galime turėti verslo kolegę, kaip kad aš turiu Audrą iš Morzės Sesės. Tad, jeigu norite pabandyti ne konkuruoti su savo pažįstama ar drauge, o kartu kurti sėkmingą sąjungą profesinėje srityje, tai pabandysiu išskirti kelis būdus, kaip tai būtų galima padaryti:

1.Galima tapti mentoriu draugei arba paprašyti draugės tapti Jūsų mentore.
Tokie santykiai reikalauja daug daugiau atvirumo ir bebaimės nuomonės. Jeigu kam nors tapsite mentoriu, būsite priversti reikalauti iš kito žmogaus veiksmų, neleisdami jam pasiduoti. Reikės skatinti draugę ieškoti naujų galimybių bei nebijoti rizikos. Turėsite įkvėpti ją klausti, mokytis ir nebijoti išreikšti savo nuomonės. Bet svarbiausia, būti šalia kai draugei Jūsų reikės.

2. Galima susitikti darbų sesijoms.
Mūsų su Audra atveju susitinkame kartą per savaitę ir dirbame ties savo reikalais, nagrinėjame iškilusias problemas, pasikalbame apie verslo komunikaciją, organizuojame fotosesijas. Šiuo atveju ne tik formuojame gerus tarpusavio santykius, bet ir verslo santykiai įgauna daug daugiau pozityvumo, o mūsų idėjų įgyvendinimas - našumo. Džiaugiuosi, kad ji atsirado gyvenime tinkamu metu, kad turi tiek idėjų, kad kartais nejučia ją pavadinčiau partnere. Žinoma, tokioms darbų sesijoms reikia daugiau laiko, kad abi pusės galėtų išspręsti iškilusias problemas, papasakoti apie procesus, kuriuose stringa ar pasidžiaugti naujais projektais. Tačiau, susitikus tiek su mentore, tiek su beveik partnere, jaučiuosi lyg mano motyvacijos ir įkvėpimo rezervuaras prisipildytų su kaupu. Stenkitės mainais už pagalbą, duoti kažką ir Jūs - kartais užtenka palaikymo žodžio arba aiškios krypties nurodymo, kad ir kitas partneris jaustųsi gerai.

susitikimai

3. Galima įstoti į kokią nors verslių / veiklių moterų grupę.
Nesu tikra ar Lietuvoje yra tokių grupių (turiu omeny aktyvių ir labai stiprių), gal tuo pernelyg nesidomėjau. Nors sutikite, jeigu kuri nors grupė būtų tokia cool, mes apie ją jau žinotume. (O gal žinote? Parašykite komentaruose.)

Užtenka atsidurti tarp asmenybių, kurios arba turi savo verslą, užsiima kažkokią veikla, arba dirba samdomą darbą. Visas jas sieja noras dalintis idėjomis saugioje ir įkvepiančioje terpėje, bei noras palaikyti viena kitą ne tik kai Tave lydi sėkmė, bet ir kai reikia pagalbos. Net jei kažkas žengia pirmus žingsnius karjeros link, pagalba ir palaikymas tokioje grupėje gali padėti sustiprinti pasitikėjimą savimi. Kartais pagalvoju, kad Dievinu Pokalbiai grupė kurią neseniai sukūriau, galėtų tokia tapti, jeigu kalbėtume tik apie verslą, veiklas ir karjerą.

susitikimas


4. Galime apsikeisti nuomonėmis ir idėjomis ne tik su bendraamžiais.
Kad ir kokių esama išankstinių nusistatymų apie jaunesnę ir senesnę kartą, turime jausti pagarbą kiekvienai nuomonei. Kartais mums gali pritrūkti jaunatviško polėkio, o kartais - patirties, kuria spinduliuoja vyresni žmonės. Jeigu savo aplinkoje turime žmonių, su kuriais mus sieja profesinės temos, nebijokime diskusijų su jais. Nebijokime užduoti klausimų bet kokio amžiaus žmogui, jeigu žinome, kad konkrečioje srityje jis nusimano geriau už mus.

5. Palaikyti, vadinasi papasakoti apie savo koleges kitiems.
Vadinu tai - skleisti gerą žinią. Mano pažįstamos ar draugės yra nuostabios ir tuo pačiu žinoma, skirtingos. Stengiuosi apie jų laimėjimus pranešti kitiems, pasidžiaugti, pasidalinti jų projektais. Nuoširdžiai didžiuojuosi jų sėkminga karjera ar mažais malonumais, kurie padaro jas laimingas. Jeigu turiu galimybę papasakoti apie savo moteris didesnei auditorijai, kodėl gi nepadarius to? Pabandykite ir Jūs, reklamuokite knygas, kurias rašo moterys, pasidalinkite produktais, kuriuos kuria moterys, parodykite savo moterų laimėjimus bet kokioje darbo srityje. Pasakokite vaikams kokius perversmus padarė moterys visų laikų istorijoje, ką šiuo metu jos bando kurti ir ką įdomaus dar nuveiks ateityje. Kalbėkite apie solidarumą bet kokiai moterų rasei ir bet kokioms jų pažiūroms.

moteris

6. Kuo dažniau sakykite komplimentus dirbančioms kolegėms.
Lietuvoje kur kas rečiau viešai išsakome savo nuomonę, kur kas mažiau sakome komplimentų. Ir nereikia laukti gražių žodžių iš vyro, pagirkite koleges ir moteris, kurios dirba kartu ar kitose sferose. Kaip aš sakau, užtenka pasakyti joms: Tu gerai varai!, ir pamatysite, kiek bus džiaugsmo! Komplimentai gali būti išsakyti ne tik dėl išorinio grožio, bet ir vidinio; dėl puikių idėjų ir verslo krypties pasirinkimo, dėl kokybiškai sumontuoto video ar dėl pristatymo prieš didelę auditoriją, dėl įdomiai pravesto susirinkimo, dėl teisingai suformuotų ataskaitų, dėl drąsos ir savęs realizavimo. Sakydami kiekvienai moteriai komplimentus, dovanojate pasitikėjimą savimi, o tai didžiausias turtas, kurį jos gali gauti nemokamai.

Šiandieniniame tekste nekalbu apie lyčių nelygybes ar moters nuomonės tvirtumą palyginus su vyriškąja nuomone. Ne. Kalbu apie veiklių moterų support group - tai būtina, kad mūsų visuomenėje moterys galėtų nevaržomai užsiimti tuo, kuo tiki ir įgautų daugiau pasitikėjimo bei daugiau laimės fluidų. Tad, mielosios, tapkite kitoms moterims mentorėmis ar susiraskite savo mentorę, dirbkite kartu su draugėmis, kalbėkitės apie iškilusius sunkumus darbo srityje, įstokite į teisingas, puikias moteris vienijančias grupes bei nebijokite bendrauti, klauskite nuomonės vyresnių ir jaunesnių žmonių. Pasakokite apie nepakartojamas moteris kitiems ir kuo dažniau pagirkite savo drauges ir nepažįstamas asmenybes, kuriomis žavitės. Nebūkite vienišos, nekalbios ir neaktyvios, tai neveikia. Neužtenka tyliai stebėti, reikia veikti, jungtis į grupes bei atsiskleisti. Tik taip aš suprantu woman power ir mūsų support group, o Jūs?

Palaikome ryšį! Tinklaraštį galite sekti per Bloglovin, taip pat kviečiu į Instagram bei Facebook grupę, skirtą šio tinklaraščio skaitytojams ir tiems, kas nori prisijaukinti lėtą gyvenimo būdą.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros